Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Чехії власники сотень ресторанів та кафе відновили роботу своїх закладів попри локдаун

Організатором акції стала ініціатива Chcipl pes, що в перекладі означає "Мертвий пес". Назва цього руху натякає на незгоду з політикою уряду, який запровадив систему електронного стеження PES. 

 

21012401.jpg

Акція протесту проти локдауну в Празі, 10 січня 2021 року

У Чехії ще з жовтня 2020 року закриті всі ресторани, паби й бари, а також кінотеатри, театри, зоопарки, тренажерні зали та більшість магазинів. Влада дозволила їм відкритися лише на час Різдвяних свят. 23 січня в рамках загальної акції протесту проти запроваджених урядом суворих обмежень відкрилися сотні барів і ресторанів, повідомляє DW.

Нещодавно рух Chcipl pes зареєстрував себе як політичне утворення, чиї члени можуть збиратися в закладах громадського харчування, що вважатимуться звичайним місцем проведення партійних зборів.

"Ми вже давно розчаровані урядом і хочемо показати, що він обрав хибний шлях", – сказав менеджер броварні Malý Janek Іржі Янечек в коментарі агентству новин AFP. – "З нас уже досить, та ми вважаємо, що міністрам варто подумати про те, щоб піти зі своїх постів", – додав Янечек, котрий є співзасновником руху Chcipl pes.

Раніше цей рух організовував низку масштабних акцій протесту проти запровадженого в країні жорсткого локдауну.

Нагадаємо, у Німеччині вже створюють спеціальну «в’язницю» для порушників локдауну.

 

Наші інтереси: 

Нарешті до людей почало доходити, що всі ті локдауни були запроваджені й продовжують запроваджувати для контролю населення і створення електронного підконтрольного суспільства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Чехія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи