Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Карантин погано впливає на здоров’я: тривожність, депресія, суїцидальні думки – опитування в США

Світ:

У чверті американської молоді з’явились суїцидальні думки через "пландемію". Багато людей звернулись до алкоголю, антидепресантів та навіть заборонених наркотиків. Для подолання стресу необхідна підвищена фізична активність, але вона блокується владою.

Нещодавно я писав про акцію «Gum Lives Matter», яка вимагала відкрити тренажерні зали, школи, церкви – бо закриття цих закладів на тривалий карантин «погано впливає на психічне та фізичне здоров’я».

І ось знайшов підтвердження цьому твердженню. Федеральне агентство міністерства охорони здоров’я США «Центри з контролю та профілактики захворювань» (Centers for Disease Control and Prevention, скорочено CDC)  провело у червні опитування про стан психічного здоров’я через пандемію. Результати доволі тривожні.

10,7% опитаних повідомили, що за останні 30 днів у них були суїцидальні думки через пандемію. Серед білих та азіатів ця цифра менше: 7,9% та 6,6% відповідно. А от серед чорних задумувались про суїцид 15,1%, а серед латінос взагалі 18,6%. До речі, до пандемії та карантину в середньому в США тільки 4,3% населення протягом місяця мали суїцидальні думки. Бачимо ріст більше ніж удвічі.

Найгірший стан у віковій групі від 18 до 24 років: за останні 30 днів суїцидальні думки були у 25,5% цієї молоді!

40,9% опитаних повідомили, що останнім часом у них виникли психічні та поведінкові розлади через пандемію. При тому 30,9% мали ознаки підвищеної тривожності і навіть депресії. А 26,3% взагалі отримали травми, пов’язані з депресією.

13,3% звернулись до алкоголю, антидепресантів та навіть заборонених наркотиків, щоб подолати стрес, викликаний пандемією.

Національна гаряча лінія з боротьби проти сексуальних домагань інформує про різкий ріст числа дзвінків. Зачинені вдома діти, відірвані від друзів, а часто і від тих дорослих, кому вони довіряють, відчувають підвищену тривожність та стрес. А тут ще стрес у дорослих часто призводить до того, що діти все частіше потерпають від фізичного та сексуального насильства. Експерти підкреслюють небезпеку віддалених у часі наслідків, оскільки діти зараз розвиваються, а дія цих потужних стресів впливатиме на них і в дорослому віці.

Британська Фундація психічного здоров’я (Mental Health Foundation) пише про необхідність фізичної активності для подолання стресу. Тому так важливі зараз тренажерні зали, фітнес-студії, а тим більше парки, бігові доріжки, стадіони, «стежки здоров’я» тощо. Фундація дає поради про кількість та якість антистресових тренувань, а також про те, як організувати потрібні фізичні навантаження в умовах карантину.

Нарешті, не забуваємо: Homo sapiens – соціальна істота. 

Наші інтереси: 

Нерозумно організований карантин може принести більше шкоди, ніж користі. Особливо, якщо це політична афера. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так це і було головною метою карантину - максимально залякати населення, зробити його податливим і легко керованим. Свого часу про це зізнався головний санлікар Віктор Ляшко.

Наприклад, єдиний сенс закритих спортивних майданчиків - нагнітання тривоги.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так це і було головною метою карантину - максимально залякати населення, зробити його податливим і легко керованим. Свого часу про це зізнався головний санлікар Віктор Ляшко.

Наприклад, єдиний сенс закритих спортивних майданчиків - нагнітання тривоги.

Все, що робиться з власної волі, – добро!