Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Терористи з «Росатому»: на часі порушити проти них карну справу

Категорія:

Російські військові самі не зможуть здійснити на ЗАЕС справжню масштабну аварію. У цьому їм мають допомогти (і схоже допомагають) фахівці з «Росатому».

20230708nuclearplant.jpg

Запорізька АЕС

Росія постійно порушує карні справи проти українських військових, журналістів, громадських діячів. І хоча ці справи не мають юридичних перспектив, проте Росія постійно пересилаю інформацію про порушені карні справи у різні країни, створюючи імітацію того, що на цих людей оголошено міжнародний розшук за нібито здійснення ними кримінального злочину – якого насправді не було, і який придумала сама Росія.

Проте це може в майбутньому псувати життя нашим громадянам, які будуть приїжджати на якійсь курорт – а на паспортному контролі при в’їзді в країну їх будуть затримувати тому, що їх «оголошено в міжнародний розшук». І поки там розберуться, то буде втрачений час і зіпсовані нерви.

А от чому б Україні не продемонструвати росіянам, що в такі ігри можна грати в обох напрямках? Україна так само може почати масово порушувати карні справи проти росіян за злочини, здійснені на території України. І ці карні справи мають юридичну перспективу.

Ось зараз весь світ говорить про те, що російські війська готують Запорізьку атомну станцію до штучної аварії. При тому просто так розстріляти станцію або її підірвати не вийде. Реактори АЕС розраховані на пряме потрапляння пасажирського лайнера. Щоб викликати справжню аварію, треба знати, де дійсно є вразливі ділянки на станції. І як треба діяти, щоб довести станцію до аварії.

Коли зараз російські військові готують штучну аварію на Запорізькій АЕС, то їм допомагають фахівці «Росатому», які точно знають вразливі місця АЕС. Тому Україна вже зараз має порушити кримінальні справи проти тих працівників «Росатому», які під охороною російських військових були на станції, намагалися перемикнути її на російську енергетичну систему, а тепер допомагають військовим влаштувати аварію на АЕС. Стаття 258 Кримінального Кодексу України «Терористичний акт».

Ця стаття передбачає не тільки насильницькі дії, але також підготовку до таких дій і погрозу здійснення таких дій. Таким чином під дію цієї статті потрапляють і самі військові, які готують теракт на станції, і російські офіційні особи, які лякають світ цією аварією, і фахівці «Росатому», які фахово допомагають військовим підготувати аварію на станції.

Ну й окрім порушення карної справи та оголошення цих фахівців у міжнародний розшук (а це одні країни можуть прийняти, а інші ні) – Україна повинна вимагати від МАГАТЕ довічну заборону на участь у будь-яких міжнародних атомних програмах тим фахівцям «Росатому», які були на ЗАЕС у період окупації станції російськими військами.

 

Наші інтереси: 

Необхідно використовувати міжнародні юридичні інструменти для покарання російських фахівців, котрі де-факто допомагають російським військовим творити злочини на території України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи