Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тепер тільки на море Лаптєвих: росіян із шенгенськими візами не впускатимуть до країн Балтії та в Польщу

Категорія:

Починаючи з 19 вересня, Латвія, Литва, Естонія та Польща заборонять перетин кордону з РФ у бік ЄС російським громадянам із туристичними шенгенськими візами. Але це стосується тільки тих, хто подорожує із туристичними візами, але не тих, хто хоче відвідати країну для зустрічей із родичами та з інших гуманітарних причин.

Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, пише ERR.

"Заборона для росіян діятиме з 00:00 19 вересня на вʼїзд через зовнішні кордони незалежно від того, яка держава видала їм шенгенську візу", – зауважив він.

Країни Балтії та Польща вважають поїздки росіян загрозою суспільній безпеці їхніх країн і Шенгенської зони в цілому.

“Серед громадян Росії, які в’їжджають до ЄС/Шенгенської зони, є особи, які в’їжджають з метою підриву безпеки наших країн, оскільки три чверті громадян Росії підтримують агресивну війну Росії в Україні. Нашим прикордонним службам потрібні величезні ресурси для забезпечення безпеки Європи та забезпечення того, щоб російські громадяни, які в’їжджають до Шенгенської зони, не становили загрози для нашої спільної безпеки та стабільності наших громад”, – йдеться у заяві, опублікованій на сайті уряду Латвії.

“Більшість віз було видано громадянам Росії до повномасштабної агресії Росії в Україні, в різних геополітичних умовах та міркуваннях. Подорож до ЄС – це привілей, а не право людини”, – наголошується у заяві.

Нагадаємо, РФ мала угоду про спрощений візовий режим ЄС з Росією. 9 вересня Єврокомісія затвердила пропозицію щодо повного призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з Росією. Угода припинить діяти 12 вересня.

Нагадаємо, для ускладнення процедури видачі віз росіянам Фінляндія вирішила обмежити прийом заявок від росіян на туристичні візи одним днем.

Наприкінці серпня 56 євродепутатів різних національностей і фракцій закликали призупинити видачу туристичних віз росіянам для в'їзду в ЄС.

Але Німеччина і Франція виступили проти заборони видачі віз росіянам.

Останнім часом громадяни РФ скаржаться на масові відмови у в'їзді до Грузії.

Наші інтереси: 

Розуміємо, хто є справжніми союзниками України в Європі. Півроку війни в Україні підштовхнули західні країни Європи тільки до полегшення візового режиму з РФ. Тобто у них був полегшений візовий режим до початку цієї війни! А усі ці роки прихованої війни РФ проти України, починаючи з 2014 року, Європа продовжувала полегшений візовий режим з росіянами!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи