Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 88
  • Переглядів: 92

Телемарафон працює і буде працювати, – відповідь Шмигаля на годині запитань до Уряду

Категорія:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду повідомив, що змін у структурі телемарафону "Єдині новини" не буде.

24042702.jpg

Денис Шмигаль. Фото – урядовий портал

Відео із такою заявою прем’єра опублікувала народна депутат Ірина Геращенко у Facebook.

“З точки зору того, що триває війна в країні, і вона лежить не лише в мілітарній площині, але й фактично інформаційній, треба мати засоби інформування людей, щоб перебити всі дезінформаційні та пропагандистські наративи російського ворога. Звісно ж, марафон працює і буде працювати. Він працює з першого дня повномасштабної агресії й продовжить роботу для того, щоб інформувати українське суспільство”, – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, так званий телемарафон – це платформа, на якій обрані владою телеканали по черзі висвітлюють події у вигідному для влади світлі. У них є список бажаних і небажаних експертів, запрошених коментаторів тощо. Цей так званий телемарафон займався і займається здебільшого піаром Зеленського і Єрмака.

На мою думку, у перші декілька місяців повномасштабної війни телемарафон, можливо, і був потрібний. Але він давним-давно зіграв свою роль. Ми ще у жовтні 2022 року писали про необхідність закривати цю лавочку. Єрмаківські й на ньому заробляли. На телемарафон витрачалися мільйони, які йшли компанії, пов'язаній з заступником Єрмака.

Українці неодноразово піднімали питання про недоцільність телемарафону, а у січні 2024 року опублікували петицію з вимогою переспрямувати кошти призначені для телемарафонів "Єдині новини" та "Фрідом" на фінансування БПЛА та пікапів для Збройних сил України, на що той же ж Шмигаль відповів, що це недоцільно.

Днями Державний департамент США оприлюднив звіт за 2023 рік щодо дотримання прав людини в Україні, у якому згадали й телемарафон "Єдині новини".

У звіті, зокрема, зауважили, що із підписанням Президентом України Володимиром Зеленським указу про введення воєнного стану в лютому 2022 року було запроваджено й обмеження для ЗМІ та медіасвободи.

“Деякі спікери, які критикували владу, також потрапили до чорного списку урядових новинних програм. Журналісти-розслідувачі, які критикували владу, іноді ставали мішенню негативних кампаній у соціальних мережах, іноді через дружні до уряду канали”, зазначається у звіті Держдепу.

26 квітня вперше за 9 місяців у Верховній Раді відбулася година запитань до Уряду. Упоротий прем’єр-міністр говорить, що телемарафон попри все буде працювати.

Канал Рада щороку отримує на свою діяльність 170 млн грн. Але ці гроші йдуть не на трансляцію засідань парламенту, не на те, аби українці знали, над чим працює парламент, якою є позиція уряду, зауважила Ірина Геращенко.

На телемарафон йде 2 млрд грн. Але ми бачимо, що для прем’єра це важливіше, ніж виробництво зброї.

Наші інтереси: 

Шмигаль каже про пропаганду. Так, влада через телемарафон займається пропагандою своєї політики та замовчує свої провали та некомпетентність.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Не в прем'єрі справа, а в Зеленському який поназбирував фарисеїв всіх мастей. А привів до влади Зеленського хабадчик Коломойський. Але не на часі

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Не в прем'єрі справа, а в Зеленському який поназбирував фарисеїв всіх мастей. А привів до влади Зеленського хабадчик Коломойський. Але не на часі