Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Телефонуйте мені в будь-який час": Зеленський веде довгу гру з Сі Цзіньпіном – POLITICO

Зеленський хоче зберегти Пекін як інвестора, торгового партнера та потенційного посередника, а не відштовхувати його та ризикувати тим, що Сі схвалить великий експорт зброї для російських військ. Президент України Володимир Зеленський шукає компромісу з основним союзником свого ворога.

Про це пише POLITICO 21 березня, на другий день офіційного візиту до Москви китайського генсека Сі. Видання зауважує, що у Президента України є вагомі причини не дратувати китайців, попри їхнє «безмежне партнерство» з Москвою.

До війни Китай був провідним торговельним партнером України, а також великим ринком для ячменю та кукурудзи. Китай також інвестував значні кошти в українську інфраструктуру, таку як порти та телекомунікації. Намагаючись уникнути суперечок із таким ключовим партнером, Київ навіть утримався під час голосування в ООН минулого року, щоб засудити переслідування Китаєм уйгурської мусульманської меншини.

Показовою є реакція української влади на Китайський "мирний план". Поки союзники України виражали своє скептичне ставлення до заявлених пунктів, Зеленський наголошував на готовності до діалогу з Китаєм.

"Я думаю, що деякі китайські пропозиції відповідають міжнародному праву, і я думаю, що ми можемо працювати над цим з Китаєм. Чому ні?" – сказав Зеленський на пресконференції.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван нещодавно сказав, що він вітав би розмову між Сі та Зеленським, зазначивши: "Ми вважаємо, що [Китайська Народна Республіка] та сам президент Сі повинні безпосередньо почути українську точку зору, а не лише російську".

Наші інтереси: 

Відстежуємо інформацію про політичні рухи Китаю, який може відкрито стати на сторону нашого ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи