Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Сибірська, Уральська та інші народні республіки – яким буде розпад РФ

Категорія:

Спецтема:

На думку експертів, знищення звичної російської економіки призведе до її трансформації. Ще напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну багато хто України прогнозував розпад імперії рф. Кавказ стане якоюсь Кавказькою конфедерацією, Татарстан і Башкортостан – Татарською тощо. Ми вже бачимо, що Китай практично володіє Далеким Сходом та Сибіром.

Зрештою, все закінчиться тим, що рф розлетиться на тріски, писав колись Дмитро Ярош, а Петро Жук ще на початку цього століття науково це обґрунтував і опублікував Етнополітичну карту світу XXІ століття.

Апостроф зібрав думки політиків та експертів, які також говорять про розпад рф.

"Росія перебуває у складному становищі. Ми ще побачимо її розвал", говорив секретар РНБО України Олексій Данилов.

Тепер про розвал Росії почали говорити й в ерефії.

"Наслідком цього всього буде розвал, розпад нашої країни. Мантра про розпад нашої країни стає все більш імовірною. Там просто група божевільних дідів. Їм не шкода нікого і нічого", заявив днями ув'язнений російський опозиціонер Олексій Навальний.

"Не завершити цю операцію із заявленими цілями ми просто не можемо, тому що, зрештою, це призведе до загибелі самої Росії", сказав російський пропагандист Володимир Соловйов.

Крім того, з початком наступу на Україну в тилу рф "прокинулись" давні територіальні суперечки. Так, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда нещодавно заявив, що південна частина Курильських островів "споконвічно японська територія".

Навіщо бурятам "русский мир"

Ще цікавіше простежити реакцію Кремля. На думку експертів, сам Путін цілком реально боїться розпаду росії.

По-перше, "Проблема з регіонами в Росії була давно, але військовий фактор суттєво її посилив, пояснив політтехнолог Ярослав Макітра. – Зверніть увагу на такий маркер: нещодавно Путін говорив про перших загиблих в Україні та сказав, що зараз він чеченець, татарин, дагестанець, інгуш і, хоча всі в роду у нього всі росіяни, вони зараз разом. До речі, перший офіційно визнаний "герой" війни уродженець Дагестану. Це очевидна ознака того, що російське керівництво боїться невдоволення в республіках, де щонайменше розуміють, за який такий "русксий мир" вони вмирають. І щоб не було бунту в цих республіках, героїзують бійців не російської національності".

По-друге, та обставина, що в Росії так і не було введено військове становище – а називати війну війною в Мордорі суворо заборонено – свідчить, що Кремль боїться регіональних бунтів.

"Русский мир", про який твердили в Росії 20 років, зіграв із Путіним злий жарт. Адже якщо "русский мир", то він для росіян і до чого тут взагалі інші республіки", додав Макітра.

У такому разі, що може стати каталізатором розпаду Росії?

"Економіка може стати натуральною, і тоді сільськогосподарські регіони півдня можуть відколотися, щоб не годувати Москву, каже Олексій Їжак. Збунтуються відносно багаті регіони, у яких знайдуться виходи на зовнішній світ, наприклад, Поволжя зі своїми зв'язками з Туреччиною, можливо, Калінінград, угро-фінські регіони. Росія дуже нерівномірна, і дуже різний рівень життя у різних регіонах, тому розколи можуть початись".

Одночасно активізуються хвилювання у Чечні.

"Щойно Чечня перестане отримувати свої 5-6 мільярдів доларів щорічних дотацій, які вони виводять в ОАЕ, там також почнуться розкольницькі настрої", додає Іжак.

"Можливий проміжний сценарій, коли частина РФ буде трансформована. Наприклад, Татарстан, Бурятія, Дагестан. Можливо, повернуться території, окуповані Росією: Придністров'я, Південна Осетія і відколеться Калінінградська область, каже український футуролог Андрій Длігач. Можливо, з'являться лідери в Ічкерії, але не за керівництва Кадирова. Можливо, почнуть бунтувати регіони-донори РФ. Наприклад, Краснодарський край, Далекий Схід, який продемонстрував здатність протестувати проти центральної влади".

Одна проблема  бунтувати на росії нема кому

"Справжній процес поділу країни вимагає місцевих лідерів, яких поки не видно. Вимиваються прогресивні сили, які біжать із росії, і можливий сценарій Білорусі, коли всі, хто міг чинити опір, зараз чи у в'язницях, чи залякані, чи за кордоном. Попри гарні умови для революції (Україна відтягнула на себе внутрішні війська РФ та Білорусі), її просто нема кому робити", каже Длігач.

Сім мавп

Безумовно, у нинішній ситуації кривавої агресії кожен українець бажає якнайшвидшого розпаду РФ. Але, на жаль, не все так просто. Адже якщо Мордор справді розпадеться на удільні князівства, замість однієї мавпи з ядерною гранатою ми можемо отримати у себе під боком одразу багато таких "мавп".

"Здавалося б, все, що погано для Росії добре для України, але у разі розпаду РФ з'явиться відразу кілька непередбачуваних країн, кожна з яких може стати ядерною. Одразу 7 ядерних країн може виникнути", додає Длігач.

Очевидно, що це розуміють і на Заході.

"Захід не хоче розпаду Росії, як свого часу не хотів розпаду СРСР. Захід боїться дестабілізації та розповзання ядерної зброї", – каже політолог Євген Магда.

Відповідно, перекроювання карти РФ не на користь цивілізованого світу.

"Чому досі існує КНДР? Жахлива та дика країна. Бо якщо відбудеться колапс у Північній Кореї, то хтось має взяти за неї відповідальність. Якщо це буде Південна Корея разом з американською підтримкою, то американські війська наблизяться до кордонів Китаю. Якщо відповідальність на себе візьме Китай, то китайські війська зустрінуться з американськими військами. Ніхто цього не хоче, тому КНДР і існує", зазначає Олексій Іжак.

Втім, якщо Росія сама забажає самогубства, то ніхто її не відмовлятиме.

"Мені здається, що після анексії Криму було ухвалено принципове рішення і відбулась відмова від ідеї, що в Росії потрібно побудувати демократію і всі проблеми з безпекою будуть вирішені. Виявилось, що потрібно не будувати демократію, а проводити політику розумного стримування. Зараз відбувається глобальний злам у сприйнятті Росії як розумної держави, у якої є сенс для історичного прогресу. Ні Європа, ні США, ні Китай не рятуватимуть Росію, якщо вона почне валитися. Її не будуть цілеспрямовано знищувати, але якщо вона сама почне валитися, ніхто її не врятує", підсумував Олексій Іжак.

Наші інтереси: 

Україна має підготуватися до розпаду рф: ввести візовий режим з цією країною, укріпити державний кордон та поставити умову "хорошим" росіянам, які ломануться в Україну, жити в Україні, продемонстрував свою лояльність якимось вчинком або зробивши велику інвестицію. При тому потрібно пройти курс української мови та історії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так буде якщо ми вистоїмо, а без допомоги ми можемо не вистояти. Маятник може хитнутися в іншу сторону. Нас зараз підтримує світ, але світ може перестати нас підтримувати коли в своїх країнах почнуть (штучно), рости ціни на паливо, і.т.д.. А винуватицею буде Україна, чому,  тому що їй допомагали і виділяли багато ресурсів. Хто в темі, той розуміє як до прикладу в США Бідон заборонив видубуток нафти, Біл той що Гейц скуповує землі сільського призначення, і нічого на них не вирощує. Привід "глобальне потепління". 

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так буде якщо ми вистоїмо, а без допомоги ми можемо не вистояти. Маятник може хитнутися в іншу сторону. Нас зараз підтримує світ, але світ може перестати нас підтримувати коли в своїх країнах почнуть (штучно), рости ціни на паливо, і.т.д.. А винуватицею буде Україна, чому,  тому що їй допомагали і виділяли багато ресурсів. Хто в темі, той розуміє як до прикладу в США Бідон заборонив видубуток нафти, Біл той що Гейц скуповує землі сільського призначення, і нічого на них не вирощує. Привід "глобальне потепління".