Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Світовий банк виділив Україні кредит у $1,5 млрд – задовольнити нагальні потреби

Категорія:

Кошти підуть на потреби бідних громадян та внутрішніх переселенців, на підтримку реформи, спрямованої на підвищення прозорості та підзвітності використання держресурсів, на допомогу ринкам краще функціонувати під час та після війни.

 

Новий кредит Світового банку в розмірі 1,5 мільярда доларів надасть допомогу домогосподарствам та пом'якшить наслідки російського вторгнення, повідомив Світовий банк.

У повідомленні Світового банку зазначається, що на сьогодні Група Світового банку мобілізувала понад 37,5 мільярда доларів США, які допомагають Україні задовольнити нагальні потреби.

Ця позика гарантована урядом Японії в рамках Трастового фонду для надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine) і є невід'ємною частиною міжнародного пакета підтримки України для задоволення її потреб у фінансуванні у 2023 році.

"З лютого 2022 року Світовий банк невпинно працює з міжнародною донорською спільнотою над наданням надзвичайного фінансування, яке допомагає Уряду України утримувати дітей у школах, відкривати лікарні та забезпечувати основні державні функції, - сказала Антонелла Бассані, Регіональна віце-президентка Світового банку у справах Європи та Центральної Азії. "Україна, своєю чергою, продемонструвала надзвичайну стійкість перед обличчям російського вторгнення. Ми вдячні уряду за те, що він взявся за проведення складних реформ під час війни, зважаючи на майбутнє та довгострокові здобутки країни у сфері розвитку. Світовий банк продовжуватиме надавати непохитну підтримку, щоб допомогти Україні відновитися та побудувати ще сильнішу економіку".

Нагадаємо 31 травня 2023 року Україна через Світовий банк отримала чергові $1,25 млрд від США, а 19 червня до державного бюджету України від Світового банку надійшли 63 млн євро, які були надані Міжнародною асоціацією розвитку на пільгових умовах для державних видатків на оплату праці працівників державних органів та педагогічних працівників за лютий та березень 2023 року.

 

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що в Україну йдуть шалені гроші (як дармові, так і у вигляді кредитів, які потрібно буде віддавати). Знати, на які потреби вони будуть використовуватися. Нагадаю, до великої війни Світовий банк надавав Україні позики на вакцинацію населення, а уряд України з тих коштів витрачав мільйони гривень на пропаганду вакцинації проти коронавірусу. Чи не будуть "нагальними потребами" уряду підвищити своїм чиновникам зарплати до 250 тисяч грн, які вони хочуть?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи