Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 35
  • Переглядів: 36

Стисло: що таке «трансгуманізм» та чому його варто остерігатися

Є припущення, що ви чули, шановні читачі, про таке поняття як «трансгуманізм». Яке інформаційне навантаження воно несе? Добре чи погане? Що це таке і чому варто дізнатися про нього дещо більше? Саме про це дана стаття.

Що таке трансгуманізм та чому він небезпечний для людей?

Сучасною формою псевдорелігійного культу інтелісів є трансгуманізм (від лат. trans — крізь, через, за; лат. humanitas — людяність). Трансгуманізм заперечує існування Бога, свідомості, вільного вибору. Людина розглядається як бездуховний біоробот, керований лише інтелектом. Для посилення інтелекту і навіть його заміни пропонується ідея «штучного інтелекту». Успіхи в його створенні більш ніж скромні, тим не менше штучний інтелект у трансгуманізмі перетворено на об’єкт поклоніння.

У цій ідеології нема безсмертного духу, проте визнається існування психіки. Трансгуманізм обіцяє своїм прихильникам вічне життя їхньої психіки у формі майбутнього штучного інтелекту. Для вдосконалення плоті пропонується генетична модифікація, а також застосування різноманітних імплантів, чипів, датчиків. У цілому йдеться про поєднання людини з машиною, що, по суті, є опусканням людини до рівня машини і перетворення її на «живу гайку».

Трансгуманісти активно просувають технології стеження, контролю, обмеження народжуваності (депопуляції), вакцинації (засіб підриву плодючості) та «промивання мізків», а також закликають до експансії людства в космос. Керувати ослабленим людством має технократична еліта, озброєна інформаційними технологіями та засобами маніпуляції.

Ключова відповідь на питання: чому варто його остерігатися, може бути наступна:

По-суті, людина з совістю, вільною волею та іншими якостями розглядається інтелісами як ненормальна. Для приведення її до стану нормальності треба ампутувати все «зайве», що виходить за межі уявлень та можливостей інтелісів.

Неважко побачити, що попередником трансгуманізму є іудаїзм та похідні від нього іудохристиянство та іслам. У всіх цих «авраамічних» віровченнях нема духу і його розвитку через реінкарнацію. Натомість є душа та її особистість, яка після смерті потрапляє в небесний рай, по-сучасному – у віртуальний світ. В іудаїзмі душі людей після смерті тимчасово зберігаються в шеолі (душесховищі), а після приходу месії (іудейського царя-помазаника) їхні тіла будуть відновлені. Далі відбудеться «страшний суд», за вироком якого слухняні виконавці іудейського закону будуть вічно панувати над іншими народами, а неслухняні будуть укинені в «геєну огненну» (єрусалимське сміттєспалище) для вічних страждань.

На відміну від релігії людей, яка пропонує виконання двох головних заповідей (люби внутрішнього бога і люби свого ближнього), іудаїзм вимагає виконання 613 законів, з яких 248 є настановами, а 365 – заборонами. Ідея елітарності реалізована в культивуванні ідеї «богообраності» та докорінної відмінності іудеїв від інших людей.

Так що трансгуманізм є сучасним продовженням давнього іудаїзму. Але якщо в іудаїзмі верховним керівником і об’єктом поклоніння є родоплемінний егрегор на ім’я Ієгова, то у трансгуманізмі цю роль виконує глобальний штучний інтелект – так званий «цифровий Левіафан».

Трансгуманізм та екологізм – два крила ідеології психопатів

Узгодженість групової поведінки психопатів досягається наявністю особливої антилюдської ідеології. Вона має два базові складники, які, при поверховому погляді, видаються непов’язаними.

По-перше, це вже відомий нам трансгуманізм. Сенс цієї ідеології в тому, що людина є неповноцінною, недоробленою, недолугою істотою, яка потребує суттєвої переробки шляхом вакцинацій, хірургічних операцій, чипування, підключення до комп’ютерів, генетичних модифікацій тощо. Що більше технічної та генетичної модернізації, то краще. Вважається, що майбутня еліта буде максимально «кіборгізована» – і це надасть їй радикальну перевагу над людьми.

Другим крилом ідеології психопатів є «екологізм». Сенс цього вчення полягає в тому, що людство начебто є паразитичним видом на планеті Земля: воно псує довкілля, видобуває копалини, видихає вуглекислий газ, підвищує температуру планети. Тому чисельність людства треба радикально скоротити, а в ідеалі його взагалі не повинно бути.

Оскільки основою людської діяльності є енергетика, то активність психопатів зосереджена на її руйнуванні. Це робиться під гаслами «декарбонізації» (зменшення концентрації вуглекислого газу), «боротьби з глобальним потеплінням», «зеленого повороту» (повного переходу на сонячну та вітрову енергетику). Сенс цього безглуздя не лише в отриманні доступу до ще більших грошових потоків з державних бюджетів. Приховане надзавдання екологізму – знищення людства, яке, з погляду екологізму, є небезпечним планетарним паразитом. Зауважимо, що це типовий метод перевертання, властивий психопатам, – коли злодій кричить «лови злодія», а паразит звинувачує в паразитизмі свого донора-господаря.

В статті використано матеріали зі статей Ігора Каганця:

Наші інтереси: 

Розуміти значення сучасних термінів та робити правильні висновки!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Світлий.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Легкий стиль, добре сприймається. Давай ще , Андріє!

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Легкий стиль, добре сприймається. Давай ще , Андріє!

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дуже важливе Твоє окреслення «трансгуманізму», Андрію, з погляду різниці «Людини» / «інтелісу». 

А ось критичний погляд французького філософа Жана-Мішеля Беньє 2012 року, а також лінки на свіжіші праці в цій сфері : 

https://www.ar25.org/article/vidpovid-francuzkogo-filosofa-trans-gumanistam-stosovno-rozshyrenogo-lyudstva.html-0

 

Du transhumanisme au posthumanisme : fantasmes et imaginaires technologiques avec Jean-Michel Besnier

Від людини до постлюдського: аналіз спірної утопії, П'єр Буржуа (De l'humain au posthumain : analyse d’une utopie controversée, Pierre Bourgois) https://rusca.numerev.com/articles/revue-9/89-de-l-humain-au-posthumain-analyse-d-une-utopie-controversee)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Це не мої судження.

Я лише вибрав найголовніше із статей Ігора Каганця і подав їх концентровано.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дуже добре проговорюєш по-своєму:))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !