Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартап запускає першу повністю автоматизовану ферму. Як вона працює

Каліфорнійський технологічний стартап Iron Ox після семи років розробок відкриває свою першу повністю автоматизовану ферму.  Про це пише TechCrunch.

Наразі ферма вирощує ряд листової зелені, в тому числі салат ромейн, маслянку і капусту, на додаток до базиліку, кінзи і цибулі.

Роботи, які доглядають за цими рослинами, - це Ангус, 1000-фунтова машина, яка може піднімати і переміщати великі гідропонні коробки, в яких зростає продукція, кілька роботів -перевізників і роботизована рука для збору врожаю.

Два роботи-перевізника будуть піднімати і переправляти лотки з рослинами до роботизованої руки. Роборука буде висаджувати насіння, пересаджувати рослини, фотографувати їх для перевірки на хвороби і збирати урожай.

 

 

Як сказав один із засновників і генеральний директор Iron Ox Брендон Олександр, нинішня установка може виробляти близько 26 000 кущів салату на рік - стільки ж, скільки можна отримати зі звичайної відкритої ферми, хоча ця, очевидно, знаходиться в приміщенні і куди компактніша. 

Олександр зазначив, що він і його співзасновник Джон Бінні вирішили зайнятися внутрішнім господарством після роботи в ряді інших робототехнічних компаній - , в тому числі в Google X.

Спочатку команда думала над створенням безпілотних літальних апаратів, але в кінцевому підсумку вони зупинилися на сільському господарстві, тому що, як каже Олександр, вони не просто хотіли побудувати хороший бізнес, але і той, який створював би "соціальне благо".

Ферма компанії працює на сонячній енергії, а живлення рослин здійснюється по гідропонній системі - вода, поживні речовини і кисень передаються безпосередньо в корінь рослини.

На фермі встановлено 25 модулів з різними налаштуваннями для вирощування салату, які дозволять виробляти до 26 тисч кущів. За цей період з однієї такої автоматизованої теплиці, розмір якої становить близько 4 тис.кв. м, можна зібрати урожай, як з 12 га традиційних сільгоспземель.

Наші інтереси: 

Віддати рутинну роботу роботам. Вирощувати корисні продукти інтенсивними методами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи