Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 611
  • Переглядів: 679

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Категорія:

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту – це наше суспільне служіння. 

231216aryan-softwerk.jpg

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk
Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Попередні статті:

Соціальне замовлення

Нинішній перехід України від аморфного етносу до структурованої нації передбачає формування громад різних типів – духовних (церков), ділових (проектів), за інтересами (клубів), за місцем проживання (територіальних). Ймовірно, що цей процес стане масовим із середини 2025 року. Відповідно, з’явиться соціальний запит на зручний інформаційний інструментарій для самоорганізації.

Пропозиція породжує попит, а правильна пропозиція породжує правильний попит. Це означає, що своєчасне створення зручного інформаційного інструментарію спрямовуватиме суспільну самоорганізацію у правильному напрямку, а саме до формування нації третього рівня, тобто реалізованої, шляхетної, арійської нації (слово «арійський» означає «шляхетний).

Демоси – шляхетні громади

Шляхетна нація складається зі шляхетних (арійських) громад. Такі громади ми позначаємо давнім словом «демоси» (від українського «демено» – кермо). Демоси – це самокеровані громади чисельністю до сотні особисто знайомих учасників з правильним керівним органом – дéменом.

100 — це нижня межа числа Данбара (від 100 до 230). У спільнотах з сотні осіб люди особисто знають одне одного і довіряють одне одному – тут працює принцип «всі довіряють всім». Тотальна довіра надає демосу величезної сили та стійкості. Натомість при збільшенні чисельності понад сотню зростає ймовірність появи незнайомих людей, що автоматично веде до руйнування довіри, а відтак до ослаблення та дестабілізації спільноти – в ній виникає тенденція до розпаду.

Згідно з українською традицією, в тому числі козацькою, дéмено – це п’ятірка відповідальних осіб на чолі з лідером, який є реалізованою людиною, тобто досяг третього, арійського рівня розвитку і перебуває у Просторі волі. Ефективність такого керівного органу основана на охопленні п’яти базових сфер діяльності: лідерство (метаполітика), мудрість (наука, метафізика), право (справедливість), оборона (безпека), господарство (економіка), а перебування лідера у Просторі волі підіймає демено і весь демос у простір позитивних подій.

Софт «Демоси»

Наш програмний продукт (софт) називається «Демоси». Він спрямований на формування та розвиток передусім духовних демосів, тобто церков – у первинному розумінні цього слова.

Головною метою таких церков є особисте й колективне вдосконалення – піднесення у Простір волі (Царство боже), оздоровлення, омолодження, досягнення матеріального багатства та, в перспективі, біологічного безсмертя: «Ви, що пішли за мною, у стократ більше отримаєте і життя вічне успадкуєте».

Відтак софт «Демоси» має стати інструментом, що прискорює особисте вдосконалення членів церков, сприяє їх колективному розвитку, допомагає ефективній взаємодії церков та формуванню ними шляхетної нації.

Зрозуміло, що такий програмний продукт може бути корисним не лише для українців. Якщо гарно постаратися, то він може зацікавити громади інших країн, зокрема, величезну мережу протестантських церков США та Європи. Але щоб претендувати на цей ринок, спочатку треба досконало реалізувати згаданий софт в Україні.

Базова структура софту

Загальна модель інформаційної системи «Демоси» відпрацьована протягом більше ніж двадцяти років роботи сайту «Народний Оглядач» AR25.org. Вона передбачає наявність трьох базових складників.

1. Засіб масової інформації. Кожен член демосу може робити публікації у своєму блозі. Кращі з них перевіряються відповідальним адміністратором, доредаговуються і виносяться на головну сторінку сайту. Всі інші члени демосу можуть їх коментувати. Завдяки цьому зовнішні спостерігачі, в тому числі потенційні члени демосу, формують уявлення про світоглядну спрямованість демосу, його місію та ділову спеціалізацію, загальний інтелектуальний рівень та інші особливості.

2. Внутрішня соціальна мережа. Як ми вже знаємо, у демосі не лише всі знають всіх, а й усі довіряють усім. Закрита внутрішня соцмережа дозволить ділитися з однодумцями думками, світлинами, знаннями, зв’язками, піснями, ідеями та мріями. Ця соцмережа доступна тільки членам демосу.

Ядром соцмережі є керівна група – «дéмено» – з п’яти відповідальних осіб, кожен з яких опікується своїм напрямком – умовно «політика», «метафізика», «право», «безпека», «економіка».

Окрім того, кожен член демосу може засновувати свої теми, якими серйозно цікавиться та ними опікується. Таким чином, спілкування в демосі структуроване – це або обговорення блогових записів, або спілкування у тематичних блоках, або приватне спілкування.

3. Обліковане дарування. Учасники демосу можуть обмінюватися товарами, послугами, рішеннями та будь-якими іншими вартостями за допомогою внутрішньої системи обліку та власної квазівалюти, що обслуговує внутрішню економіку дарування (внутрішній ринок).

Окрім локальної квазівалюти демос може застосовувати універсальну квазівалюту, яку ми називаємо «Гáлія» (слава). За допомогою «гáлів» можна здійснювати обмін з усіма іншими демосами, тобто діяти на глобальному ринку дарування.

Поєднання Галії з принципом «всі довіряють всім» різко посилює ефективність як самого демосу, так і мережі демосів, адже таке поєднання дозволяє членам демосів позбуватися всього зайвого і здобувати необхідне. Чеснота позбуватися зайвого називається «скромність». Згідно з Євангелієм, скромність є головним інструментом піднесення у Царство боже (Простір волі): «Щасливі скромні, то їхнє Царство боже». Водночас скромність є визначальною ознакою шляхетності.

ІТ-церква Aryan Softwerk

Найкраще, коли створенням церковного софту займається організація, яка сама є церквою і сама використовує цей софт для власної діяльності. Тому група розробки Aryan Softwerk одразу ж розглядається як духовний демос, тобто церква.

Щоб було цікавіше, чотирьох помічників голови демосу – відповідальних посадовців керівного ядра (демена) – можемо називати «дияконами», тобто «діячами». При звертанні до них можемо використовувати гоноратив «шановний» або «шановна». При звертанні до голови (сотника) застосовуємо слово «вельмишановний» або, по-давньому, «превелебний» :)

Одне слово, звикаємо до вишуканої мови та взаємної поваги – це підіймає у Простір волі. Хай орієнтиром для нас буде чиста та шаноблива мова української шляхти. Реконструкцію цієї мови можемо прослухати в українізованому варіанті Гаррі Поттера, який тепер називається Харитін Потерть :)

Мета

Головний засіб досягнення щастя сформулював Ісус Хрестос: «Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться». Тому метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації арійських (шляхетних) церков.

Нагадаємо, що «Царство боже» – це Простір волі, а «правда» (паравіда) – це «вищі знання». Є три рівні Царства божого – арійський, ельфійський, боголюдський. У нашому випадку ставиться цілком реалістична мета – досягнення початкового, арійського рівня Царства божого.

Проявами перебування на арійському рівні Простору волі є оздоровлення, часткове омолодження, гармонізація подій, дружнє соціальне оточення, сприятливі умови для самореалізації, відсутність негативних подій, матеріальний добробут (маєш все, що необхідне).

Софт, створюваний церквою Aryan Softwerk, також передбачає подальший розвиток в напрямку розробки інструментарію для систематизації та просування вищих знань (паравіди), шляхетної освіти, вироблення головних чеснот, розвиток мови Сенсар (шляхетного варіанту української мови), створення «розмовляючих книг» (спеціалізованих генеративних нейромереж) тощо.

Зауважимо, що переходом на наступний – ельфійський – рівень Царства божого займатиметься інша організація – церква-триплекс Elfish Softwerk. Але це буде пізніше.

Демос АВЦ

Коли буде створено мінімально життєздатний продукт системи «Демоси», то ми його застосуємо для організації демосу АВЦ – Аріянська Вільна Церква. Це буде також корисно і для тестування софту «Демоси», і для відпрацювання мережевої координації, і для розвитку всієї концепції націотворення.

Замовник

Замовником софту «Демоси» виступає спільнота «Народний Оглядач».

Фінансування проекту

На початковому етапі реалізація проекту відбувається на волонтерських засадах. Коли зорієнтуємось з початковим складом стартапу та розподілимо роботу, первинне фінансування здійснюватиметься зусиллями спільноти «Народний Оглядач». Це допоможе підняти проект у кращий простір подій і вийти на «великі гроші».

Запрошую ІТ-фахівців

Якщо ви є фахівцем у сфері інформаційних технологій і маєте бажання стати засновником церкви Aryan Softwerk, прошу написати мені приватне повідомлення. Коли окреслиться початкове коло учасників, проведемо спільне зібрання – в реалі або дистанційно. Знайомимось і рухаємось далі. Буде цікаво!

Продовження:

Внутрішній космос «природних груп»: якість керування, структурованість, простір подій
Динаміка демосів: стартап, ріст, розмноження, омолодження – дороговказ для Aryan Softwerk

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Від думки до матерії, від бажання до реалізації, від віри до події, від прагнення до здійснення визначаємо формування прекрасних світів!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

А як тобі таке, Ілон Маск? :)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

А як тобі таке, Ілон Маск? :)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігоре! 

В результаті має з'явитися щось на зразок фейсбук, аліекспрес чи щось зовсім нове?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це буде багаторівнева динамічна мережа демосів, які будуть вільно створювати асоціації та вільно виходити з них. Проте на нинішньому етапі нас цікавить формування базових "клітин" цього великого соборного організму.

Фейбук – це зовсім інше. Це великий електронний натовп. Він не придатний для соціальної самоорганізації, адже його головна мета – продавати рекламу учасникам соцмережі ФБ, а персональні дані учасників продавати державам та корпораціям.

Андрій Гарас wrote: Дякую Ігоре! В результаті має з'явитися щось на зразок фейсбук, аліекспрес чи щось зовсім нове?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Пропоную свій напрям: я можу займатися темою "Євангельська Галілея". Сюда може ввійти дослідження історії Галілеї, доба Олександра і Арістотеля, відрізок від хвилі еллінізації Олександром Галілеї до народження Ісуса, дослідження постаті Герода Антипи, дослідження євангельської Галілеї.

Кінцева мета: показати, що Галілея у всі часи і особливо євангельські була арійською країною, де якщо й були іудеї, то дуже мало. І саме в арійському середовищі народилася і діяла боголюдина.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Aryan Softwerk розробляє софт – це його шлях. Дослідницька та освітня діяльність здійснюватиметься в демосі АВЦ за допомогою згаданого софту. 

Андрій Гарас wrote: Пропоную свій напрям: я можу займатися темою "Євангельська Галілея". Сюда може ввійти дослідження історії Галілеї, доба Олександра і Арістотеля, відрізок від хвилі еллінізації Олександром Галілеї до народження Ісуса

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

І, що, це надихає якихось людей, окрім тебе, шановний добродію Андрій, на активні дії?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Якщо наступним етапом буде діяльність церкви-триплекс Elfish Softwerk, то виходить на її чолі буде стояти ельф? Це реально?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
4.5
Середнє: 4.5 (2 голосів)

Якщо два тисячоліття тому скіфські мудреці були ельфами, то чому б нам це не повторити. Наприклад, засновник гелленської філософії скіф Абаріс Гіперборійський подорожував за допомогою телепортації, живився праною і долав епідемії за допомогою "магічних заклинань", тобто Живого Слова. Ми вже рухаємося в цьому напрямку. Думаю, що найцікавішим і найпривабливішим у нашому проекті буде технологія омолодження і піднесення у Простір волі. Ми вже бачимо цей шлях. 

Андрій Гарас wrote: Якщо наступним етапом буде діяльність церкви-триплекс Elfish Softwerk, то виходить на її чолі буде стояти ельф? Це реально?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Андрію, тут - головне, як визначити точно та однозначно рівень буття людини. Тоді, на чолі АВЦ може бути Син Божий (ельф). Бо, тоді можна буде чітко визначити - хто є хто. На мою думку, зараз в Україні живе та діє кілька десятків Синів Божих. Просто, люди, які їх оточують, не здатні їх визначити.
На мою думку, Сином Божим, зокрема, був кілька років, під час очищення Доброї Новини та створення НО, вельмишановний добродій Ігор Каганець. Бо, саме подібні вчинки є ознакою цього рівня буття.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, я трошки помилився. Ще не Синів Божих, а просто миротворців. На Синів Божих вони перетворяться лише тоді, коли об'єднають свої зусилля.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тут мене запитали, чим відрізняється софт «Демоси» від закритих груп у Signal чи інших месенджерах. Ось три головні переваги сайту громади, створеного на основі софту «Демоси».

1. Сайт є повноцінним засобом масової інформації з можливістю публікації складних статей – з зображеннями, аудіо та відео, а також з просуванням цих статей у пошукових системах. Завдяки цьому громада отримує можливість заявити про себе та здійснювати інформаційний вплив на суспільство. Відповідно, сайт дає можливість самореалізації членів громади, що мають хист до літературної творчості.

2. Сайт пропонує структуровану соціальну мережу. Людина, яка долучається до мережі, одразу ж отримує одну з п’яти ролей і долучається до одного з п’яти базових напрямків життєдіяльності громади: управління, наука, право, оборона (безпека), господарство (економіка, підприємництво, бізнес, торгівля). Кількість «громадян» (учасників мережі, що володіють правом голосу) не може перевищувати сотні, завдяки чому реалізується принцип «всі знають всіх» і «всі довіряють всім». Зростання громади відбувається шляхом творення дочірніх демосів.

3. Сайт пропонує систему внутрішньої торгівлі за допомогою двох внутрішніх квазівалют («майже валют») – одна суто локальна, друга – універсальна для всієї мережі демосів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, де перелічені теперішні здобутки учасників цього проекту? Запитую, аби було можливо оцінити теперішню дієвість цього. Де саме можна знайти зібрання посилань на те, як учасники проекту хваляться своїми здобутками, та зовнішні оцінки, від людей, які не беруть в проекті участь, але які пов'язані з людьми, які беруть в участь в цьому проекті?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Радіймо! За моїми спостереженнями, IT фахівці - це люди третьої квадри з буттям рівня боротьби, або рівня пригод. І, цілком слушно, природньо та логічно було б, аби заклик до них спирався на їх життєві цінності.
Але, в соционіці в цілому, і на НО зокрема, питання залежності взаємозв'язку життєвих цінностей для кожної квадри та кожного соціотипу, в залежності від рівня буття, нажаль, не досліджене. Так, всім людям третьої квадри, нехтуючи їх рівнем буття, приписуються життєві цінності людей третьої квадри з буттям рівня страждань! Наприклад, для мене, критика з буттям рівня волі, життєві цінності людей з буттям рівня страждань, просто огидні. Зокрема, мені огидні ті життєві цінності, які приписуються всім людям третьої квадри на НО.
Природньо, що нічого надихаючого для людей третьої квадри з буттям рівня боротьби, маючи настільки віддалені від реальності погляди, написати неможливо!
На мою думку, призначенням голови демосу є надихання всіх інших учасників демосу на правильні дії. Шляхом розповсюдження інформації про цілі та мету, про те, чого треба досягнути, який варіант прийдешнього (тобто, що саме має бути), треба втілити в життя.
На мою думку, створенням ПЗ для АВЦ повинен займатися окремий демос. Бо, роль ПЗ в нашій справі тут явно недооцінена. Зокрема, за допомогою відповідного ПЗ можливо добирати групи учнів, та вчителів для них для освіти в насправді важливих речах. Це дуже важливе, зокрема, для всіх військових. Про це добре говориться тут:

https://youtu.be/snk4W_taVTU?si=yC1DMZOU_KxDcIhm

За допомогою відповідного ПЗ можна допомогати демосам орієнтуватися в бізнесі та в політиці. Я маю на увазі гіпотетичні майбутні аналоги ССО "Дельта". Для орієнтування не на полі бою, а для орієнтування в бізнесі, та в політиці.

https://youtu.be/cAkkin1UyzE?si=K-L9Nle3VRXzF61E

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Виявляється, я сам, також сильно недооцінив роль ПЗ в майбутній АВЦ. Ось, поміркував зараз про це, і зрозумів. Системи ситуаційної обізнаності потрібні не лише в бізнесі та в політиці. Вони потрібні ще для більшої дієвості безперервної освіти, та для більшої ефективності омолодження. Для прикладу наведу омолодження. Для нього потрібно знати такі речі: де саме, за яку саме ціну, який розклад роботи, тренери якої якості в спортивних клубах; де саме, і за яку ціну можна купити продукти більш-менш здорового харчування; де саме, і за яку ціну можна придбати спортінвентар; хто саме, і де саме ладен утворити компанію для спільних тренувань, і з якої саме дисципліни (не лише спортивної); де саме можна, і на яких саме умовах можна здобути надійні знання; де саме, і на яких саме умовах можливо здати аналізи, та визначити інші важливі медично-спортивні актуальні показники свого тіла.Тобто, лише для омолодження потрібна саме ситуаційна обізнаність з дуже великої кількості досить швидкоплинних речей. В безперервній освіті, в бізнесі та в політиці аналогічно.Тобто, для ефективної діяльності АВЦ в галузях подвійного призначення треба мати, щонайменше, чотири різних системи ситуаційної обізнаності!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Про те, що треба знати для успішного омолодження, я розповідаю зі свого особистого досвіду. І, з досвіду голови маленької громадської організації "Любителі настільного тенісу парку Глоби". Також, я почав вчитися на Hels-коуча в Hels-Демії...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Щоб було цікавіше, чотирьох помічників голови демосу – відповідальних посадовців керівного ядра (демена) – можемо називати «дияконами», тобто «діячами». При звертанні до них можемо використовувати гоноратив «шановний» або «шановна». При звертанні до голови (сотника) застосовуємо слово «вельмишановний» або, по-давньому, «превелебний» :)"

На мою думку, до всіх учасників демосу слід звертатися -"добродій". А, пропоновані гоноративи старшини й голови додавати до цього звертання. Тобто, до звичайних учасників демосу звертаємось - "добродій", до старшини - "шановний добродій", до голови - "вельмишановний добродій". Таке звертання повинно всім нагадувати, що учасники демосу повинні створювати саме добрі вчинки.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

На мою думку, демено - це не кермо, це - двигун з керованим вектором тяги. Тобто, в соціальному вимірі, старшина повинна не лише скеровувати творчі зусилля учасників демосу, але й сама докладати більшу частину таких творчих зусиль. А, прості учасники демосу повинні лише допомогати старшині. В Scram старшина й голова - це люди, які повністю залучені до діяльності демосу. Інші його учасники долучені до діяльності демосу лише частково та епізодично.
Так, деменом зараз оснащують лише найкращі моделі бойової техніки. На цивільну техніку його не ставлять. А, сучасне демено для реактивних літаків здатні виготовляти лише лічені країни в світі - США, Китай, рФ. А, наприклад, Індія купила ліцензію у рФ, але виготовляти демено для реактивного літака виявилася нездатною. Літальний апарат з гвинтовим деменом зараз є лише на озброєнні США. Це - конвертоплани Osprey. рФ намагалася налагодити виробництво конвертопланів, але виявилася на це нездатною. Катери з деменом виготовляють наразі лише Швеція, рФ, Індонезія та ОАЕ.
Приклади для літаків:
https://youtube.com/shorts/2QCDwnFIHzs?si=tO_xvA2OS1gxeng2
https://youtu.be/wsJyC5g4IBo?si=Hmd-guxBxkmayisk

https://youtu.be/ByongWw80wA?si=_uFWvKjd20l1HyAF
https://youtu.be/uSFnEOK376k?si=AZmRoFt3fbL6pXit
https://youtu.be/KxWKsToVZKQ?si=wt1E8p-GRx6_XdAt
Перший та єдиний в світі серійний конвертоплан V-22 Osprey
https://youtu.be/el5z7kKJKfA?si=fkjRtXMoF4097Wkf
Приклади патрульних катерів: шведський SB90, російський MK15 та індонезійський Х18. Відповідно, тут 4, 3 та 1 місця.
https://youtu.be/1-IBXV6-zGA?si=8ZghnguNtm-Uh7AI

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Спробуйте запропонувати будь-якій ІТ-компанії фразу "досягнення Царства божого шляхом розробки софту" і побачите реакцію. Її не важко спрогнозувати. Я особисто теж не сприймаю такої тези. Софт не може бути шляхом, а лише одним з багатьох інструментів.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, софт - це інструмент, а от розробка церковного софту – це вже шлях. Aryan Softwerk – це не ІТ-компанія, а ІТ-церква. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Або я чогось не розумію, або термін ІТ-церква м'яко кажучи некоректний.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Церква – це духовна громада. Кожна церква може мати власний шлях самореалізації та служіння загальному благу. Служіння ІТ-церкви Aryan Softwerk полягає в розробці корисного церковного софту. Тут усе коректно.

Володимир Самотий wrote: Або я чогось не розумію, або термін ІТ-церква м'яко кажучи некоректний.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

В моєму розумінні шлях це ідеологія яка сюди закладається. Для мене така ідеологія приваблива і вважаю її перспективною

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Якщо хтось переймається засиллям контенту з русні в ютубі, може скористатись непоганим софтом фільтру.https://www.ar25.org/article/yak-borotys-z-rosiyskym-kontentom.html

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.