Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Станції метро "Площа Українських героїв" замість "Площа Льва Толстого" і "Звіринецька" замість "Дружби народів"

Категорія:

У застосунку "Київ Цифровий" завершилося голосування за нові назви для кількох вулиць та станцій метро в Києві. Чергове електронне голосування щодо дерусифікації та деколонізації київської топоніміки тривало від 4 до 11 січня включно.

Користувачі сервісу підтримали чотири з п’яти пропозицій, які винесли на голосування. Зокрема, проголосували за перейменування станції метро "Дружби народів" на "Звіринецьку" (76% за), а "Площі Льва Толстого" – на "площу Українських Героїв" (83% за), пише ТСН.

Кияни також підтримали перейменування вулиці Льва Толстого на вулицю гетьмана Павла Скоропадського.

Щоб уникнути дублювання назв, пропонували перейменувати вулицю Павла Скоропадського в Печерському районі на честь колишнього міського голови Києва Олександра Омельченка. Але цю пропозицію кияни не підтримали.

88% учасників голосування погодилися з тим, щоб бульвар Перова став Воскресенським проспектом, а проспект Визволителів отримав назву на честь українського художника і співзасновника Української академії мистецтв Георгія Нарбута.

Також 90% підтримали пропозицію дати майбутній станції метро, яка мала називатися "Проспект Правди", назву "Варшавська" (станція розташовуватиметься поряд із Варшавським житловим масивом, розташованим на проспекті Правди).

Нагадаємо, в Києві наприкінці 2022 року вул. маршала Малиновського, що у районі Оболонь, перейменували на вул. Героїв полку "Азов".

Наші інтереси: 

Позбуваємося останніх назв з часів СРСР, розриваємо пуповину з УРСР.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи