Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США запровадили санкції проти "Північного потоку-2", Трамп підписав оборонний бюджет

Категорія:

Спецтема:

США запровадили санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві російських газогонів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Ці компанії вже припиняють свою роботу. 

191221tramp.jpg

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік.
Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік.

Президент США Дональд Трамп ввечері в п'ятницю, 20 грудня, підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів. Про це повідомляє Німецька Хвиля з посиланням на Білий дім.

Зокрема, документ передбачає запровадження нових санкцій щодо російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік" заради забезпечення "європейської енергетичної безпеки". Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден. Зокрема, штрафні заходи передбачають заборону на в'їзд в США. Крім того, будь-які активи цих компаній, що знаходиться на території США, будуть заморожені.

Міністерство фінансів США уточнило, що санкції набувають чинності негайно й усі компанії мають припинити роботу. "Залучені сторони, які свідомо продали, орендували або надали судна, що займаються прокладкою труб на глибині 100 футів або більше нижче рівня моря для будівництва "Північного потоку-2" або "Турецького потоку", повинні забезпечити негайне припинення такими судами діяльності, пов'язаної з будівництвом", - йдеться в повідомленні міністерства. 

Тим часом швейцарська компанія Allseas вже повідомила про призупинення своєї участі в будівництві газопроводу "Північний потік-2". В компанії зазначили, що чекають вказівок, що містять "необхідні нормативні, технічні та екологічні роз'яснення від відповідного органу США".

Зазначимо, газопровід "Північний потік-2" побудований уже більш ніж на 90%.

Напередодні американські сенатори-республіканці Тед Круз і Рон Джонсон відправили листа керівнику швейцарської компанії Allseas, у якому зазначено, що компанію можуть чекати санкції, якщо вона продовжить участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Крім того, в оборонному бюджеті є розділ про протидію агресії Росії. Також він передбачає заборону на продаж винищувачів F-35 Туреччині через покупку Анкарою російських ЗРК С-400. Також, 71,5 млрд спрямовується на продовження військових операцій в Афганістані, Сирії, Ємені та протидію терористам в інших країнах. Сума в 31,5 млрд йде на підтримання боєготовності ядерної зброї і її модернізацію по лінії Міністерства енергетики США, а також на інші оборонні потреби. Крім цього, підписаний Трампом бюджет передбачає створення космічних військ США. 

Наші інтереси: 

Не допустити будівництво обхідних газопроводів, оскільки припинення українського транзиту відкриває Росії браму для великої війни і ядерного шантажу України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зупинити московську оборудку на останніх 10% - це просто клас! Причому санкції починають діяти негайно, а не через 90 днів, як дехто сподівався.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зупинити московську оборудку на останніх 10% - це просто клас! Причому санкції починають діяти негайно, а не через 90 днів, як дехто сподівався.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Це тим класніше, що Кремль, на цій стадії, дуже затратився !!!

Це нагадує як Рейганова Америка примусила СССР включитися в гонку озброєнь і, таким чином, розпочала руйнування імперії зла...

... незважаючи на ядерну рівновагу двох блоків, і завдяки розумінню, що СССР - тюрма народів, а не жодна нормальна держава, як то собі "думав" світ, підданий московській брехні.

Дуже допомогли особливо українські, але й інші дисиденти:

https://ukrainian.voanews.com/a/reagan-ua-dissidents-2011-02-04-115313259/238441.html

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Особистий адвокат Трампа буде захищати інтереси Коломойського в американському суді. Цікавий факт.
https://www.5.ua/suspilstvo/advokat-trampa-zakhyshchatyme-kolomoiskoho-u-ssha-zmi-202885.html

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Взагалі-то не Коломойського, а співвідповідачів у справі Коломойського. Можливо, Марк Касовіц захищатиме американців, через яких Коломойський здійснював свої операції. Якщо вони пішли на співпрацю зі слідством, то справді буде цікаво.

Володимир Самотий каже:
Особистий адвокат Трампа буде захищати інтереси Коломойського в американському суді. Цікавий факт.<a href="https://www.5.ua/suspilstvo/advokat-trampa-zakhyshchatyme-kolomoiskoho-u... rel="nofollow">https://www.5.ua/suspilstvo/advokat-trampa-zakhyshchatyme-kolomoiskoho-u...

Все, що робиться з власної волі, – добро!