Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

США виділяють Україні новий пакет військової допомоги, включно з касетними боєприпасами

Категорія:

Пакет допомоги включає 32 бойові машини піхоти Bradley, 32 бронетранспортери Stryker, додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot і HIMARS, ракети ППО AIM-7, зенітні комплекси Stinger, протитанкові Javelin, 31 155-мм гаубицю, 105-мм і 155-мм артилерійські снаряди, включно з DPICM.

23070802.jpeg

Colin H. Kahl, undersecretary of defense for policy

Сполучені Штати Америки оголосили про виділення нового пакету допомоги на суму близько $800 млн, який міститиме касетні снаряди калібру 155-мм, повідомив заступник очільника Міноборони США з політичних питань Колін Каль під час брифінгу в Пентагоні.

Як повідомляють Факти, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван пояснив, що є різниця між наданими ЗСУ касетними боєприпасами від США й тими, які використовує прокремлівська армія для ведення повномасштабної війни проти України.

За його словами, у військ РФ не спрацьовують близько 30-40% цих боєприпасів, а в тих, які надають США, цей показник не перевищуватиме 2%.

"Касетні боєприпаси створюють ризик заподіяння шкоди цивільному населенню від боєприпасів, що не розірвалися. Ми відкладали рішення так довго, як могли", – пояснив позицію США Салліван.

За його словами, водночас буде значно більший ризик для цивільних жителів, якщо російські війська захоплять більшу частину території України та заберуть у полон більше громадян.

Згідно з опублікованим документом, пакет допомоги охоплює 32 бойові машини піхоти Bradley, 32 бронетранспортери Stryker, додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot і HIMARS, ракети ППО AIM-7, зенітні комплекси Stinger, протитанкові Javelin, 31 155-мм гаубицю, 105-мм і 155-мм артилерійські снаряди, включно з DPICM.

США передають Україні ракети трубного пуску, безпілотні літальні системи Penguin, 27 тактичних автомобілів для підйому техніки, 10 тактичних автомобілів для буксирування і перевезення техніки, а також вибухові боєприпаси, обладнання для розмінування, запчастини, стрілецьку зброю і 28 млн патронів до неї.

"Україна не використовуватиме ці боєприпаси в чужій країні. Це їхня територія, яку вони захищають, і своїх громадян. Вони умотивовані використовувати будь-які види озброєння, які мають", – звернув увагу радник президента США.

Водночас Салліван зазначив, що США консультувалися з союзниками та партнерами перед ухваленням рішення. Він наголосив, що на території України буде необхідне гуманітарне розмінування – незалежно від того, чи надають Штати озброєння, оскільки Росія активно використовує касетні боєприпаси проти цивільного населення.

Нагадаємо, в січні цього року ми писали про озброєння, яке отримала Україна зі США.

Наші інтереси: 

США змушені помагати Україні з військовою технікою та зброєю – якщо такі невеликі країни, як Чехія і Словаччина надають Україні серйозну військову допомогу, то така велика держава, як США, не може подібного не робити (тим більше, що лендліз так і не набув чинності).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи