Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США вперше за 40 років відправили нафту на експорт - Bloomberg

Компанія ConocoPhillips відправила танкер Theo T з вантажем нафти і конденсату в Італію з Корпус-Крісті (Техас). У Конгресі США домовилися про зняття заборони на експорт нафти, що була чинною із 1973 року.

Це була перша після скасування 40-літньої заборони на експорт партія нафти.

Вантаж призначений для швейцарсько-нідерландського трейдера Vitol. Найближчим часом ConocoPhillips відправить для Vitol ще як мінімум один танкер з порту Х'юстон (штат Техас).

Раніше президент США Барак Обама підписав проект бюджету на 2016 рік. Документ передбачає зняття заборони на експорт сирої нафти з США, який діяв останні 40 років.

18 грудня Сенат Конгресу США в ході засідання прийняв проект федерального бюджету на 2016 фінансовий рік. 16 грудня повідомлялося, що в Конгресі США домовилися про зняття заборони на експорт нафти.

Найбільші американські енергетичні компанії давно домагаються зняття заборони, яка була введена в період нафтового ембарго арабських країн у 70-х роках. У липні сенатор США від Республіканської партії Ліза Мурковскі, яка є автором законопроекту про зняття заборони на експорт американської нафти, заявила, що "Сполучені Штати можуть змагатися зі своїми ворогами без відправки військ". Мурковскі обурена тим фактом, що США збираються дозволити Ірану експортувати нафту, в той час як Вашингтон зберігає заборону на експорт власного "чорного золота".

Конгрес ввів заборону на експорт нафти у 1973 році. За останні сім років США збільшили видобуток нафти з 2008 року майже на 90%.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи