Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

США відправляють Україні 31 танк «Абрамс» та 8 ремонтно-евакуаційних бронемашин M88

Це допоможе захистити Україні свою територію. Про це заявив Джо Байден у своїй промові 25 січня. Навчання для українських військових почнеться найближчим часом.

23012602.png

танки Abrams М1

«Це підтримає можливість України захистити свою територію, досягнути своїх стратегічних цілей. Танки «Абрамс» – найбільш боєздатні танки у світі. Треба, щоб Україна ефективно оперувала цими танками на полі бою. Тому ми починаємо навчання якомога швидше. Для того, щоб доставити ці танки на поля бою, потрібен час. І за цей час ми мусимо переконатись, що українці можуть повністю інтегрувати нові можливості до своєї системи оборони», – наголосив Байден.

Як повідомляє RFI, разом із танками США передадуть 8 ремонтно-евакуаційних бронемашин M88 для обслуговування цих бойових машин. Нову допомогу передають у рамках Ініціативи сприяння безпеки України (USAI). Це означає, що ці бойові машини будуть не з арсеналу Пентагона, .

Вартість 31 танку «Абрамс» – $400 мільйонів.

Головні тези із виступу американського президента:

  • Канцлер Шольц ухвалив рішення про передачу два батальйони танків «Леопард-2». Дякую канцлеру Шольцу за його лідерство і за участь у наших колективних зусиллях на захист України.  
  • Українці повною мірою показали свою хоробрість. Американський народ продемонстрував потужну підтримку. США співпрацювали з партнерами по всьому світові.
  • США та Європа – єдині у питанні підтримки України. Росія очікувала, що ми розпадемось, але ми повністю єдині.
  • Україні потрібні можливості, щоб здійснити відсіч Росії.
  • Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.
  • «Це не боротьба проти Росії, це боротьба за свободу. Ми хочемо, щоб полум'я свободи горіло так яскраво, як тільки можливо».
  • Країни ЄС та США прагнуть допомогти Україні захистити її суверенітет.
  • Якби Росія захотіла, ця війна припинилась би зараз.
  • Ніхто не дозволить Росії забрати територію іншої країни силою. У статуті ООН закладено непорушність кордонів.
  • Разом з партнерами ми надаємо 3000 артилерійських систем, понад 2 млн боєприпасів для артилерії, системи запуску ракет та системи ППО — все, щоб дати відсіч цій брутальній агресії, що триває через Росію.

Що відомо про танки «Абрамс»

Це основний бойовий американський танк, що серійно випускається з 1980 року. Він є одним з найважчих, його маса – понад 62 тонн.

Цей танк стоїть на озброєнні армії та морської піхоти США, а також Збройних сил Єгипту, Австралії, Марокко, Польщі та інших країн. Загалом випущено 10600 таких бойових машин.

На танках «Абрамс» встановлена одна із найбільш сучасних систем керування вогнем – це і лазерні дальноміри, і прилади нічного бачення, і бортовий комп'ютер. Ця бойова машина потребує дуже багато пального, але заправляти можна як пальним для реактивних двигунів, так і бензином чи дизпаливом.

Президент України висловив вдячність очільнику Білого дому Джо Байдену за «Абрамс»:

«Це важливий крок до перемоги над російським агресором. Зараз вільний світ як ніколи об'єднаний заради спільної мети – звільнення України від загарбників».

Наші інтереси: 

Потужна військова техніка допоможе Україні перемогти російського агресора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи