Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США відновлюють 2-ий флот для протидії Росії в Північній Атлантиці

Військово-морські сили США 24 серпня оголосили про офіційне відновлення Другого флоту, який раніше оберігав підходи до континенту з боку Атлантики, але був розформований 2011 року. Метою відновлення флоту називають протидію активності Росії в Північній Атлантиці.

«Ми не шукаємо бою», – заявив начальник морських операцій адмірал Джон Річардсон на борту авіаносця USS George H. W. Bush у Норфолку, штат Вірджинія, де буде базуватися 2-й флот. «Але найкращим способом уникнути бою є розвиток найпотужнішого, смертоносного і конкурентоспроможного флоту», – додав він.

За словами Річардсона, 2-й флот зможе «провести вирішальні бойові дії, щоб перемогти будь-якого ворога».

Відродження розформованого 2011 року флоту відображає серйозну зміну військової стратегії США: з фокусування на тероризмі на Близькому Сході, де екстремістське угруповання «Ісламська держава» зазнало поразки минулого року – до зростаючої конкуренції США як з Росією, так і з Китаєм.

У травні ВМС США повідомили, що нове командування буде оперувати кораблями, авіацією і силами морського десанту на східному узбережжі США та в північній частині Атлантичного океану і буде відповідати за вишкіл сил і проведення морських операцій в регіоні.

Поновлення Другого флоту США було однією з кількох рекомендацій у доповіді щодо перспектив ВМС після двох зіткнень військових кораблів минулого року, в результаті чого загинули 17 моряків.

Нове Атлантичне командування у Норфолку підпорядковуватиметься ВМС США і на початковій стадії включатиме 11 офіцерів і ще чотири допоміжних працівники. Чисельність особового складу в перспективі збільшиться до 250 офіцерів, повідомив Пентагон.

Наші інтереси: 

Америка працює на випередження.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

«Але найкращим способом уникнути бою є розвиток найпотужнішого, смертоносного і конкурентоспроможного флоту»!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

«Але найкращим способом уникнути бою є розвиток найпотужнішого, смертоносного і конкурентоспроможного флоту»!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!