Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США і країни Балтії засудили Росію за спроби переписати історію

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та держсекретар США виступили зі спільною заявою, в якій рішуче виступили проти будь-яких спроб Росії переписати історію.

20072301.jpg

Урмас Рейнсалу и Майкл Помпео. Фото: U.S. Department of State

Заява приурочена до 80-річчя з дня прийняття декларації Уеллеса, яка засуджує окупацію і анексію країн Балтії Радянським Союзом, пише естонське видання  ERR.

У заяві міністри підкреслили міцні союзницькі відносини між країнами Балтії й США. Нинішні спроби Росії маніпулювати історією також були засуджені.

"Ми рішуче виступаємо проти будь-якої спроби Росії переписати історію з метою виправдання окупації та анексії країн Балтії Радянським Союзом в 1940 році. Декларація Уеллеса показує, що вже в 1940 році вільний світ бачив дії Радянського Союзу такими, якими вони були: незаконним актом насильницької анексії", - йдеться в заяві.

"Завдяки нашому членству в НАТО ми стали сильними союзниками, які працюють разом для забезпечення миру і стабільності, - наголошується в заяві. - Прихильність Естонії, Латвії та Литви трансатлантичному альянсу залишається незаперечною. Країни Балтії цінують внесок Сполучених Штатів в європейську оборону, зокрема, шляхом регулярного розгортання сил в країнах Балтії, що вкрай важливо для стримування будь-якого потенційного противника".

За словами міністра закордонних справ Естонії Урмаса Рейнсалу (на фото з Помпео - ред.), все це є яскравим прикладом давніх тісних відносин між Естонською Республікою і Сполученими Штатами і переконливим сигналом в той час, коли Росія продовжує робити систематичні спроби спотворити історію.

"Сполучені Штати проводять найбільш послідовну політику невизнання окупації та анексії Естонії", - підкреслив Рейнсалу.

Нагадаємо, 17 липня Президент Литви Гітанас Науседа виніс на саміт ЄС питання переписування історії Росією.

Наші інтереси: 

Україна має створити новий потужний геополітичний союз з країнами Балтії, Польщею і США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи