Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США дозволили Україні завдавати ударів по Криму західною зброєю – Politico (США)

Категорія:

Вся зброя, яку передає Вашингтон Україні, призначена для самооборони. Крим – це Україна. Напад на російські сили в Криму нічим не відрізняється від нападу на них навколо Києва, у Херсоні чи на сході України.

Адміністрація президента США Джозефа Байдена дозволила Києву завдавати ударів по тимчасово окупованому Криму західною зброєю. Про це повідомляє Politico із посиланням на високопоставленого представника адміністрації.

За його словами, США не обирають цілі, а вся зброя, яку передає Вашингтон Україні, призначена для самооборони.

«Будь-яка ціль, яку вони вирішать переслідувати на суверенній українській землі, за визначенням є самообороною», – сказав чиновник.

На уточнювальне запитання чи вважає адміністрація півострів українською територією, чиновник відповів: «Крим – це Україна».

У коментарі ресурсу неназваний український урядовець повідомив, що повідомлення адміністрації Байдена дійшло до Києва.

Високопосадовець адміністрації сказали NatSec Daily, що це правильна позиція.

"Російським військам нема чого там перебувати, і напад на російські сили в Криму нічим не відрізняється від нападу на них навколо Києва, у Херсоні чи на сході України", – сказав Курт Волкер, колишній посол США в НАТО та спецпредставник з питань України під час адміністрації Трампа.

Позиція адміністрації Байдена є не стільки зміною, скільки підтвердженням давньої політики: Україна не повинна використовувати зброю американського виробництва для нападу всередині Росії (це, як побоюється президент Джо Байден, спровокує Третю світову війну), але Вашингтон не визнає контролю Москви над захопленим півостровом.

Як наслідок, зараз відкритий сезон проти російських цілей у Криму – і, схоже, нападів буде ще більше, – йдеться у публікації.

Ще один «бавовняний інцидент» – тепер у Криму.
Ще один «бавовняний інцидент» – тепер у Криму. Постійно. До повної перемоги над Мордором.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков зазначив: Україна обіцяла не використовувати західну зброю для ударів по території РФ, але Крим – це українська територія.

Нагадаємо, що 9 серпня в Криму сталася серія вибухів на військовому аеродромі в Сакському районі, який окупанти використали для ударів по півдню України. За даними Генштабу ЗСУ, там було знищено щонайменше дев'ять російських літаків.

16 серпня поблизу селища Азовське Джанкойського району вибухнув склад боєприпасів, у самому Джанкої сталася пожежа на трансформаторній станції, на авіабазі в Сімферопольському районі також пролунали вибухи.

Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що за вибухами на території Криму стоять українські військові.

Після вибухів в окупованому Криму військовослужбовці держави-терориста Росії терміново відводять свої літаки та гелікоптери вглиб півострова та на територію країни-агресора.

Наші інтереси: 

Україна має знищити ворога і повернути територію Криму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи