Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Союзники навчили та озброїли 9 нових бригад ЗСУ – Єнс Столтенберґ

Категорія:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ повідомив, що країни Північноатлантичного альянсу завершили навчання та озброїли понад 9 нових бригад ЗСУ. Під час спільної прес-конференції в Брюсселі з прем’єр-міністром Люксембургу Ксав’є Беттелем Єнс Столтенберґ представив останні дані про кількість військової техніки, переданої НАТО з початку російського вторгнення в Україну.

23042704.jpg

Фото: straitstimes.com

Про це повідомляє Польське радіо і цитує очільника НАТО:

"Загалом через контактну групу під керівництвом США союзники та партнери по НАТО надали безпрецедентну підтримку Україні. Понад 98 відсотків обіцяної Україні бойової техніки вже поставлено, це понад півтори тисячі одиниць бронетехніки, 230 танків та іншої техніки, включаючи величезну кількість боєприпасів".

Єнс Столтенберґ також подякував владі Люксембургу за фінансовий внесок у фонд НАТО для України. Він підкреслив, що той забезпечить термінову підтримку, включаючи медичне забезпечення, мобільні супутникові системи та понтонні мости.

Генсек НАТО додав, що розподіл тягаря буде важливою темою на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі в липні. Водночас він зазначив, що під час саміту НАТО планує включити Україну в довгострокову програму підтримки, адже, наголосив генсек, в оборону потрібно інвестувати більше.

У березні 10 перших українських екіпажів завершили навчання на танках Leopard в Іспанії.

Наші інтереси: 

Україну підтримують країни НАТО.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи