Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Скасування карантину в США: Трамп вважає, що деякі штати можуть відкритися "хоч завтра"

16 квітня губернаторам американських штатів надіслали документ із рекомендаціями щодо скасування карантину. Однією з умов, зокрема, є зменшення кількості нових пацієнтів із підтвердженою коронавірусною інфекцією та симптомами грипу впродовж 14 днів. Президент США Дональд Трамп заявив, що деякі штати можуть відкритися для бізнесу вже у п’ятницю, 17 квітня, за умови, що вони відповідають критеріям Білого дому. 

"Якщо ви подивитесь на Монтану, Вайомінг, Північну Дакоту – там зовсім інша ситуація, ніж у Нью-Йорку чи Нью-Джерсі", – пояснив президент Сполучених Штатів, пише CNN. 

За словами Трампа, деякі штати можуть відкритися "хоч завтра", якщо вони "заднім числом" визначать, що підпадають під вище згадану умову. "Зараз у нас є чимало штатів, які можуть почати думати про відкриття", – додав президент США.

Рекомендації розділені на три етапи та оприлюднені з метою зменшити ризик нового спалаху COVID-19, а також захистити вразливі групи населення, серед яких люди похилого віку та пацієнти із супутніми захворюваннями. 

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але може вражати легені. Збудник належить до великої родини коронавірусів. 

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю – COVID-19. 

Наші інтереси: 

Стежити за діями адекватних політиків і аналізувати події у світі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи