Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Швидкісні патрульні катери "Айленд" відтепер на озброєнні ВМС: які завдання вони виконуватимуть

Човни обладнані радіолокаційними станціями, можуть розвивати швидкість до 30 морських вузлів і здатні витримувати будь-яку погоду. Два катери типу "Айленд" – колишні патрульні судна берегової охорони США. Як допомогу їх передали Україні.

Свої імена "Старобільськ" та "Слов'янськ" патрульні "Айленди" отримали на честь міст, де мешкали четверо загиблих морських піхотинців, які під час бойових дій на Донбасі віддали життя за Україну, повідомляє 5 канал.

На кожному – по 16 членів екіпажу. Усі вони пройшли підготовку у Сполучених Штатах Америки.

Павло Гладченко, командир патрульного катера "Старобільськ", говорить:

"Основна підготовка у США була спрямована на навчання особового складу вміло експлуатувати даний катер, а також боротися за живучість. На цьому катері є багато відрізнень від систем, які довелося експлуатувати раніше на радянських кораблях, системи готові до роботи, системи більш новітні, сучасні, екіпаж катера опанував роботу на цих системах".

Човни обладнані радіолокаційними станціями, можуть розвивати швидкість до 30 морських вузлів і здатні витримувати будь-яку погоду. Командир катера "Слов'янськ" Дамир Аулін раніше служив на малому броньованому артилерійському катері "Вишгород".

Він говорить: "Вишгород" – набагато менший патрульного катера "Слов'янськ" і обмежений за морехідністю, ось патрульний катер "Слов'янськ" може виконувати свої обов'язки в морі при будь-якій хитовиці, хвилюванні моря. Автономність цього катера становить 5 діб".

Призначені вони для боротьби з піратами, контрабандою, незаконною міграцією та для патрулювання у морі. Озброєння поки що не мають.

Андрій Тарасов, віцеадмірал, начальник штабу ВМС України, говорить:

"Катери такого класу саме займають дуже важливу нішу, це присутність, постійне патрулювання і забезпечення наших інтересів безпосередньо в економічній зоні України. Зараз ми плануємо остаточно зупинитися на комплекті озброєння з урахуванням усіх пропозицій, в тому числі з можливістю встановлення ракетного озброєння".

 

 

Наші інтереси: 

Підтримка України США. Навчання і підготовка українських моряків.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи