Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Швеція закриває всі Інститути Конфуція через загрозу для національної безпеки від Китаю

Світ:

Органи національної безпеки Швеції прийняли рішення закрити всі інститути та аудиторії Конфуція, які спонсоруються китайськими комуністами для «просування китайської мови та міжкультурного обміну». Це пов’язано з ризиками, які ці установи несуть для державної безпеки. 

Ставлення демократичних держав до комуністичного уряду Китаю погіршується чи не щодня. Через постійні маніпуляції та інформаційну війну, розв’язану Пекіном проти європейських цінностей, уряд Швеції прийняв безпрецедентне рішення – закрити всі інститути Конфуція, спонсоровані КНР. Про це передає Taiwan News, з посиланням на The Times, повідомив у своєму Фейсбук Артур Харитонов, координатор у Free Hong Kong Center.

У офіційній доповіді йдеться, що дружба між КНР та Швецією відтепер сповнена ворожістю та взаємними підозрами. Також уряд Швеції крайнє занепокоєний поширенням комуністичної пропаганди серед студентів, які відвідують лекції у подібних місцях.

Інститути Конфуція – це спонсоровані КНР заклади популяризації китайської мови, культури та мистецтва. Програма з їх поширення світом стартувала у 2004 році, і станом на 2019 рік їхня кількість перевищує 500 по всьому світу.

На практиці інститути Конфуція є зв’язними ланками між китайською агентурою закордоном та центральною владою у Пекіні. Часто інститути Конфуція стають суб’єктами вербування молодих осіб для шпигунства на користь КНР.

В Україні прокомуністичні інститути діють у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, Київському національному лінгвістичному університеті, Харківскому національному університеті імені В. Н. Каразіна, Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені Костянтина Ушинського.

В останні роки інститути Конфуція зазнають нещадної критики з боку продемократичних активістів. Їх звинувачують у просуванні комуністичної пропаганди, розпалюванні ненависті до незалежності Тибету та Тайваню, замовчуванні правди про придушення демократії в Гонконзі та масштабність злочинів проти уйгурів, тощо. Зокрема, інститути просувають ідею «Китайського світу», який може бути порівняним з категорію «Русский мир».

Наразі інститути Конфуція найжорсткіше заборонені у США. Все частіше випадки закриття конкретних інститутів з’являються у Данії, Нідерландах, Франції, Австралії, Канаді тощо.

Найбільш ймовірно, тенденції закриття компартійних представництв будуть лиш зростати. Сподіваюся, вони незабаром будуть заборонені й в Україні.

Наші інтереси: 

Швеція показує, як треба дбати про власні національні інтереси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

У Швеції не був. але читав про те. що там цілі анклави арабів. Можливо, шведам треба подивитися трошки в другий бік...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

У Швеції не був. але читав про те. що там цілі анклави арабів. Можливо, шведам треба подивитися трошки в другий бік...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Підтримую! А у знак підтримки, баночку шведського сюрстрьомінґу замовив. Раджу.

Хай буде!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Якщо вдасься це придбати то на Вас чекає цікава пригода.
Сюрстрьомінг – це таки їжа не для всіх. Головна причина – запах. Після куштування рибки вам гарантовано треба буде почистити зуби, довго мити руки миючими засобами, вимити голову (бо волосся добре вбирає різні запахи), ретельно вимити посуд. У великій компанії сюрстрьомінг ніколи не подають, хіба ця компанія зібралась якраз для його дегустування.
Але любителі цієї страви є, в інтернеті зустрічав дописи шведів, які стверджували що вони їдять сюрстрьомінг щотижня, а то і частіше. У будь-якому разі – спробувати surströmming повинен кожний любитель «екстремальної» кухні, і взагалі - я вважаю, що цю рибу варто спробувати кожному, хто прагне нових вражень :)

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

У будь-якому разі, це набагато приємніше, ніж жерти живих кажанів - як китайці.

Хай буде!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Закривати чужинські організації - правильні кроки. Це питання збереження ідентичності. Посольств цілком достатньо.