Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Швеція таки запроваджує антивірусні обмеження: ресторани вже не обслуговують за барною стійкою – тільки за столами

Спецтема:

Країна, яка вийде з цієї глобальної паніки з мінімальними економічними втратами, отримає значні конкурентні переваги.

200328stokgolm22bereznya2020.jpg

Люди сидять у ресторані під відкритим небом у Стокгольмі, 22 березня 2020 року
Люди сидять у ресторані під відкритим небом у Стокгольмі, 22 березня 2020 року / Фото: TT News Agency / Anders Wiklund via REUTERS

Ситуація в Італії та Іспанії нагадує воєнний стан. Європейські країни повністю ізольовані. З кожним днем ​​заходи стають дедалі жорсткішими. На вулицях поліція, війська... Водночас, 26 березня 2020 року, у Швеції життя тече в нормальному ритмі. Відкрито школи, люди йдуть на роботу, і запобіжні заходи мінімальні – пише Д. Мар’янович (D. Marjanović), оглядач хорватського видання «Адванс».

Зараз Швеція є найбільшою країною світу, в якій усе ще нема обмежень. Люди вільно йдуть куди хочуть. Школи (для учнів до 16 років) як і раніше відкриті. Кожен день громадяни ходять на роботу, їздять в переповнених автобусах, поїздах... Так, заборонені масові збіговиська, але тільки більше п’ятисот чоловік (з 29.03.2020 це стосується тільки приватних і корпоративних заходів, натомість для громадських заходів вводиться обмеження до 50 осіб. – НО). Службовцям рекомендовано працювати з дому тільки тоді, «якщо це можливо».

Звичайно, деякі заходи вжито, але в порівнянні з рештою світу вони мінімальні. Наприклад, два дні тому влада ввела вимогу про те, що ресторани і кафе можуть обслуговувати відвідувачів тільки за столами, а не за барною стійкою. На лижних курортах збираються тисячі людей, а в минулі вихідні нічне життя теж вирувало.

Чиє рішення стоїть за цим «найбільшим експериментом у світі»?

Шведський міністр охорони здоров'я Йоганн Карлсон заявив: «Наша країна не може вводити драконівських заходів, які обмежили б цю епідемію, але водночас зруйнували життя нашого суспільства».

Головний державний епідеміолог Швеції Андрес Тегнелл наполягає на тому, щоб школи продовжували працювати. Він аргументує це тим, що діти повинні залишатися під наглядом, щоб, крім іншого, медичні працівники могли виконувати свою роботу (тобто щоб в ситуації, що склалася, їм не потрібно було б ще сушити голову чим зайняти дітей). Той факт, що смертність серед дітей майже нульова, є додатковим аргументом на користь цього рішення.

Попри той факт, що шведські заходи одні з найбільш м’яких у світі, правлячою коаліцією вже зараз незадоволені бізнесові кола. Відомий фінансовий менеджер Керстін Гессіус звинуватила прем'єра в тому, що навіть такими м'якими заходами він завдає великих економічних збитків.

Як це можливо? Можливо, оскільки так вирішила влада. І це рішення вони прийняли, вважаючи, що цей підхід дасть їм одразу кілька переваг. Країна, яка вийде з цієї кризи з мінімальними економічними втратами, буде нагороджена значно кращим економічним статусом, ніж конкуренти.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Обрати до влади розумних людей. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи