Зображення користувача Бор Крутивус.
Бор Крутивус
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Шпигуноманія: «Українці – це нація контррозвідників, вони шукають ворога серед своїх»

Світ:

Але паралельно варто займатись і розвідувальною діяльністю, знаходячи друзів серед ворогів. У перші дні війни жителі міст неначе в параної шукали різні мітки та щось підозріле – і повідомляли про них всюди, куди можна повідомити. І що ж з цього вийшло?

Як каже приказка, "у страху очі великі".

Жителі міст неначе в параної шукали різні мітки та повідомляли про них всюди, куди можна повідомити. Я не знаю наскільки активно московські диверсанти робили мітки для ворожої авіації та десантів, але знаю, що контрзаходи виявились настільки ефективними, що закладчики травки просто від того всього були приголомшені, і доходило аж до кумедних випадків. Розповідали як хтось упіймав "диверсантів", а вони почали виправдовуватись, що не диверсанти, а всього лише шукали там щось своє. При цьому називали усі кодові слова, починаючи з "паляниця".

Як стало ясно пізніше, все не так однозначно.

  • Вікна з фіолетовою підсвіткою – це вікна не ворожих агентів, а українців, які просто вирощують розсаду чи вазони зі спеціальною підсвіткою.
  • Мітки, зроблені балончиком з фарбою на асфальті, насправді були завжди, і ними могли позначатись багато різних речей, окрім орієнтирів для диверсантів. І лише гіперуважність, розігнана панікою, змушувала людей так прискіпливо ставитись до всього навкруги. Пізніше було офіційне спростування.
  • Окремої уваги заслуговують твори вуличних художників, вони були завжди на вулицях наших міст, кожен міг бачити їх щодня, але декотрі містяни побачили їх лише після початку активної фази війни й почали вважати мітками диверсантів, як тільки все почалось.
  • Мітки на гугл картах. Як виявилось, вони з'явились в результаті системного збою.
  • Підозрілі прилади, "розтягнуті" десь у полях, виявились не маячками для ворожих військ, а метеоприладами, якими аграрії моніторять стан погоди й температури.
  • На численних блокпостах по Західній Україні транспорт оглядався так, що створювались великі затори, через що зброя і медикаменти до східних і північних міст, що обороняються, доходили не достатньо швидко.

І цей перелік можна доповнювати...


Як казав Арестович, "українці – це нація контррозвідників, вони шукають ворога серед своїх", але паралельно варто займатись і розвідувальною діяльністю, знаходячи друзів серед ворогів.
Для того, аби зберегти нормальний градус настрою серед своїх людей, інколи краще притримати власні потяги до надмірної та безпідставної контрдиверсійної діяльності. Як каже ще одна хороша приказка, "що занадто, то не здорово". Заради збереження здорових взаємовідносин між ближніми людьми інколи варто "попустити хватку".

Наші інтереси: 

Описані вище дії мали мінімум ефективності та максимум енергозатратності. Вчимось на помилках, краще на чужих.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую за статтю! Повністю згодна. Особливо, обурює "прискіпливість" огляду гуманітарних вантажів з боку Польського кордону, коли львівська так звана тероборона вирішила погратися у війну. Чим далі від війни - тим більше блокпостів на дорогах.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую за статтю! Повністю згодна. Особливо, обурює "прискіпливість" огляду гуманітарних вантажів з боку Польського кордону, коли львівська так звана тероборона вирішила погратися у війну. Чим далі від війни - тим більше блокпостів на дорогах.

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Сподіваюсь усвідомлення цієї тилової проблеми дійшло до кого потрібно, і люди перестануть шарахатися кожної тіні. А логістика працює вправно, вантажі доставляються вчасно...