Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Шість європейських країн закликали США допомогти боротися з атаками Росії

Дипломати з шести країн Східної Європи закликали американських сенаторів допомогти у боротьбі проти втручання Росії, зокрема, у протидії кібератакам і відкрито описали поведінку Росії як "гібридну війну».

Міністр закордонних справ України, а також посли у Вашингтоні з Польщі, Грузії, Латвії, Литви та Естонії 7 березня перебували на слуханнях у Сенатському підкомітеті з асигнувань, які стосувалися російської активності в їхніх країнах.

"Поки Росія не піде з української землі, не повинно бути жодних послаблень санкцій. У випадку загострення, вони повинні бути посилені", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Інші дипломати погодилися з цим, розповідаючи про зусилля своїх країн із зменшення залежності від російського природного газу для задоволення своїх енергетичних потреб.

"Ми справді думаємо про диверсифікацію", - сказав Петро Вільчек, посол Польщі у Вашингтоні.

Дипломати описали поведінку Росії як "гібридну війну", що поєднує кібератаки і пропаганду з силовими погрозами або застосуванням сили. Посол Грузії Давид Бакрадзе розповів про російські телеканали, які відмовляють грузин від підтримки зусиль країни щодо вступу в НАТО.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем, голова підкомітету з питань іноземної допомоги, скликав ці слухання на тлі побоювань, що президент Дональд Трамп не зможе протистояти Москві і може скасувати санкції, введені після того, як Росія анексувала Крим.

Грем дав зрозуміти, що він підтримує продовження надання допомоги, назвавши це важливим кроком для безпеки США. "Що спокійніше будете ви, то безпечніше будемо почуватися ми", - сказав Грем.

Раніше у держдепартаменті США підтвердили, що залишать чинними свої санкції проти РФ, поки Росія не припинить окупацію усіх частин України.

Наші інтереси: 

Факт гібридної війни підтверджено, настав час активної протидії агресору.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це ще один крок до формування Співдружності Міжмор’я.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це ще один крок до формування Співдружності Міжмор’я.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Правильна позиція!

Цитата:
"Поки Росія не піде з української землі, не повинно бути жодних послаблень санкцій. У випадку загострення, вони повинні бути посилені".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!