Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що БРАТИ з собою в ЧЕХИЮ!

РОБОТА в Чехії / Як заощадити гроші і час / корисні Лайфхаки

Що БРАТИ з собою в ЧЕХИЮ!

Моя оцінка корисності цієї статті: 

1 - Може колись Знадоби.

Джерело: 

Airis News

РОБОТА в Чехії / Як заощадити гроші і час / корисні Лайфхак

Які речі варто взяти з собою в Чехію? Це питання задає собі кожен, хто їде перший раз на роботу! І сьогодні я по пунктах розповім які речі обов'язково брати з собою, що б заощадити ваші кошти та час!)

 

 

Космос
4 місяці тому (змінено)
0:16
- Люди які їдуть на роботу - вони не подорожей, не будуйте ілюзій. Це поїздка з пункту А в пункт Б, без свободи дій з масою турбот і занепокоєнь.
- Як це не важливо які будуть емоції? Хороші чи погані .. ви серйозно? Будь це поїздка на роботу, а вже темболее в путишествие - негативні емоції нікому не потрібні.
0:48
- Перевіряти документи по кілька разів не потрібно, достатньо їх покласти в нагрудну кишеню або Підсумок на поясі (ви будете відчувати їх) і на цьому ваші турботи закінчаться. (А якщо їх клацати по 10 разів, можна випадково їх упустити або супутні з ними документи.)
2:33
Про постільній білизні потрібно дізнаватися заздалегідь, якщо є ок (якщо гидуєте - перете). Якщо немає, можна взяти потрібну суму (близько 15 євро) і купити на місці. Шкода грошей - тоді беремо з собою. Пам'ятайте - ліжко, це зайва вага і обсяг у валізі.
3:37
Ціни на засоби повсякденного гігієни в багатьох випадках в країнах ЄС навіть нижче, а ось якість краще. І знову-таки все це зайва вага.
Тим більше якщо у вас валізу без коліщаток і у вас фізична підготовка нижче середнього (або ви дівчина) / і або рейс літаком.

Тут головна порада - Запитуйте все, що вас цікавить відразу заздалегідь у роботодавця, попередньо склавши список питань.

У мене є цей список, кому цікаво - пишіть поділюся.

Сам 6 років їжджу в ЄС на заробітки і кожен раз по своєму списку питань питаю представника з працевлаштування. Що-б по приїзду вас не чекав сюрприз.
Виділю кілька головних:

Фото / відео з місця роботи (Цех або робоче місце + роздягальня + душова). Так-же обов'язково фото / відео з місця проживання (кімната в якій вас поселять, санвузол, кухня).
- Якщо представник морозиться або відмовляє - повірте, вам не потрібно туди їхати працювати так як це вже дзвіночок про те, що він соромиться сам таких умов і боїться того, що побачивши їх ви його пошлете в пішу і далеко. (Уважно вивчайте всю картинку, по картинці багато відповідей можна отримати.)

Чи буде по приїзду оформлена страховка місцева, яка покриє витрати в разі якщо почне боліти зуб або потрібна буде консультація лікаря в інших питаннях. (За чий рахунок?)
У мене був такий випадок (хоча я завжди, перед виїздом йду на прийом до стоматолога за пару тижнів), розболівся зуб і за просту пломбу мені довелося викласти 50 євро.
А уявіть що буде - якщо щось трапиться у вас травма? .. навіщо вам ці ризики.
В крайньому випадку, домовтеся про те, що вам зроблять повноцінну місцеву страхову і віднімуть з першої зарплати. Вам насамперед буде спокійніше там вже працювати.

Заздалегідь просите трудовий договір або контракт, не користуйтеся без контракту - інакше у вас є ризик залишитися без зарплати без вагомих на те підстав / і або терпіти жахливе ставлення, не дотримання трудового кодексу і технік безпеки. Маючи договір на руках (який ви прочитали і у вас він не викликав підозр) - якщо щось трапиться у вас проблема на роботі або з зарплатою, просто берете його і йдете в поліцію місцеву і просите допомоги пояснивши проблему. 98% того, що ви отримаєте свої гроші, компенсацію і безкоштовний квиток додому.
Просіть представника компанії скан-копію контракту, фотографію або оригінал поштою. Читайте уважно. Контракт між іноземним роботодавцем та найманим робітником полягають в 2х примірниках і на 2х мовах (мова країни компанії наймача і на мові найманого робітника) ця вимога міграційної поліції в усіх країнах. Немає перекладу, самі робимо фотографію і гугл переклад по фоторгафии.

Ще багато різних моментів, все тут не опишеш.
Пам'ятайте, кожен ваш вибір ви робите самі і насолоджуватися результатом або вирішувати виниклі проблеми - тільки вам.

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи