Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сертифікат якості від України, або Глобальний полігон для випробування та вдосконалення передової зброї (+відео)

Категорія:

Світ:

Реклама – рушій торгівлі. А краща реклама – це добре слово від того, кому ти особисто довіряєш. Ці комерційні істини зараз заграли новими барвами у ставленні світу до російсько-української війни. Армії світу закуповуватимуть насамперед те озброєння, яке отримує схвальну оцінку українських військових.

220430zbroya.jpg

На підході дещо новеньке :)
На підході дещо новеньке :)

Ви запитаєте: де війна, а де торгівля? Відповідаю: будь-яка війна – це серед іншого випробування військового обладнання у найжорсткіших умовах, які як правило неможливо у повному обсязі відтворити на випробувальному полігоні. І, відповідно, реклама цього обладнання.

Коли почалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну у лютому цього року, то більшість розвідок світу були впевнені, що Україна витримає максимум кілька днів і впаде. Тому навіть наше бажання купити хоч якесь озброєння не знаходило відгуку. І військових Заходу можна зрозуміти: якщо на їхню думку Україна за кілька днів капітулює, то тоді їхнє озброєння потрапить до рук потенційного супротивника, який його розбере до гвинтика, старанно вивчить, знайде слабкі місця і розробить засоби протидії.

Але героїчний спротив українського народу довів зворотне – наша країна успішно протистоїть російській навалі, й не тільки не губить дорогоцінну зброю, а ще й сама захоплює трофеї у супротивника.

І ставлення до української армії змінилося. Тепер уже західні армії зацікавилися українським досвідом використання військової техніки. І до речі, не тільки військової.

От, наприклад, Ілон Маск надав Україні супутникові системи Starlink для підтримання інтернету в умовах пошкоджених стаціонарних комунікацій. Цю систему почали використовувати наші військові й настільки вдало, що системою зацікавилися військові США. І от уже у США військові проводять навчання з використання Starlink в умовах знищення наземних мереж. Природно, після цього Starlinkом зацікавилися й інші країни й готові купувати систему.

Ну а те, що в руках українських військових системи озброєння розкривають свій потенціал з несподіваної сторони – про це хто тільки не писав. Нагадаю тільки два найбільш відомих приклади:

1) відсоток точних потраплянь Джавелінів у ціль у наших військових виявився навіть вищим, ніж в американців, які спеціально цьому вчилися.

2) американці якось і не думали, що протитанковим Джавеліном можна збивати повітряну ціль у вигляді гелікоптеру. А наші військові вже мають на своєму рахунку кілька подібних випадків.

Отже, завдяки стійкості українських військових, а також швидкому освоєнню нових типів озброєння і творчому підходу в їх застосуванні – виробникам зброї стало ясно, що це найкращий варіант для випробування та просування своєї продукції.

І тепер де-факто вишиковується черга з різних країн, хто бажає передати Україні свою зброю. Зокрема й експериментальну. Наприклад дрони Phoenix Ghost Tactical Unmanned Aerial Systems, які поки що є тільки у США, і ще не випробовувалися на реальному театрі воєнних дій.

А взагалі зараз в Україну безплатно дають озброєння американського, британського, шведського, італійського, словацького, австралійського, французького, німецького виробництва.

Якщо якесь озброєння гарно себе покаже і заслужить добре слово наших військових – то це добре слово стане своєрідним неофіційним сертифікатом якості, який у рекламі озброєння важитиме навіть більше, ніж протоколи полігонних випробувань.

Ясна річ, що армії світу закуповуватимуть насамперед те озброєння, яке отримує схвальну оцінку українських військових.

До речі, вчора Палата представників Конгресу США проголосувала за закон про ленд-ліз для України. Трохи раніше цей закон одностайно підтримав Сенат США. Тепер закон має підписати Президент – і закон починає діяти. Так що можна очікувати, що найближчими днями в Україну піде потужний потік американських озброєнь, зокрема й експериментальних.

P.S.

Яке озброєння вже пішло в Україну — можна прочитати на сайті Defens Express.

Наші інтереси: 

Постачання в Україну військового обладнання є взаємовигідним. Україна отримує необхідне озброєння, а виробники отримують потужну рекламу своєї продукції. Авторитет воюючої України сьогодні такий високий, що добре слово українських військових є найкращою рекламою військової продукції. І само собою, армії світу купуватимуть насамперед те озброєння, яке отримало гарні відгуки українських військових.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Несподіваний, але дуже точний погляд на ситуацію!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Несподіваний, але дуже точний погляд на ситуацію!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Згадка про дрони  Phoenix Ghost цілком правильна, бо їх характеристики неймовірні у порівнянні з тими ж дронами-камікадзе Switchblade ..... Цілком можливо, що ССО ЗСУ використовують саме ці дрони для знищення російських військових складів і нафтобаз....  бо є інформація, що параметри для цих дронів були замовлені українськими військовими для умов ціїє війни.....

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Все це добре. Бізнес реклама акції для інших кров'ю українців. Я ніде не помітив щоб хтось хоча б натякнув про відбудову українського, сучасного військово-промислового комплексу або приватних структур які здатні будуть виготовляти високотехнологічну космічну і іншу зброю. Хоча моє спостереження, що війни будуть війнами різного класу дронів, справдилось. І це тільки початок.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.