Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 58
  • Переглядів: 61

Середня зарплата чиновників перевищила 50 тисяч гривень – це на 32% більше, ніж в січні

Категорія:

Поки в Україні йде війна, чиновники піднімають самі собі зарплати. У січні середня зарплата чиновників складала 38,6 тисячі гривень. Що стосується зарплат простих людей, а не чиновників, то за підсумками І кварталу 2024 року їхня середня зарплата також збільшилася та становить 18 903 грн.

22021702.jpg

Фото: Getty Images

Середній розмір нарахованої зарплати чиновників у державних органах влади у травні 2024 р. склав 50,9 тисячі гривень, що на 32% перевищує показник січня, повідомили у Міністерстві фінансів України.

Найвищі зарплати мають чиновники з Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Регулюй і отримуй в середньому 89,7 тисячі гривень!

За підсумками І кварталу 2024 року середня заробітна плата в Україні збільшилася на 22,5% у порівнянні з минулим роком та становить 18 903 грн, повідомила Державна служба статистики України.

Згідно зі Звітом про фінансову стабільність НБУ, доходи населення в Україні досить швидко зростають завдяки зниженню безробіття та посиленню конкуренції роботодавців за працівників, також на це впливає збільшення виплат у бюджетних установах і грошового забезпечення військовослужбовців.

Данило Гетьманцев, голова комітету ВР з питань податків, заявив, що доведеться підвищувати податки (читай – щоб утримувати держапарат). Але він каже що на ЗСУ не вистачає. Але зменшувати тилові видатки влада не збирається! Припинити пиляти бюджетні кошти на корупційних закупівлях, на непотрібних прожектах, припинити красти на тилових закупівлях в МО і зведенні фортифікаційних споруд влада не хоче.

Наші інтереси: 

Середня заробітна плата українців за рік збільшилася на 22,5% та становить 18 903 грн, а середня зарплата чиновників за три місяці збільшилася на 32%. Бачимо, що чиновники стали окремою кастою суспільства, і попри війну отримують чи не найвищі зарплати. При тому вони ще бідкаються, що зарплати у них малі! Чиновники категорії А мали би отримувати по 250 тисяч, – каже голова Нацагентства з держслужби. Чому попри війну на чиновників, бруківку, стадіони, саджанці та асфальт в державному бюджеті закладено 70 млрд доларів, а лише 6 млрд доларів виділено на зброю у 2024? Чому 25 млрд доларів проходить через Прозорро незрозуміло з якою доцільністю і з якою корупційною складовою?
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи