Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сенатори-республіканці закликали Байдена негайно передати Україні ракети ATACMS

Категорія:

Спецтема:

У триваючій затримці надання такого озброєння вони вбачають загрозу затягування війни. У листі республіканців наголошується, що сенатський комітет зі збройних сил одноголосно схвалив відправлення Україні ракет великої дальності.

23091701.jpg

Ілюстрація: Obozrevatel

Відповідне звернення випустили кілька представників Республіканської партії. Текст розмістив сенатор від штату Арканзас Брайант Томас Коттон, пише Obozrevatel.

У документі він, а також його колеги Роджер Вікер (від Міссісіпі), Сюзан Коллінз (від штату Мен) і Ліндсі Грем (від Південної Кароліни) наполягають на тому, що передача Україні невеликої частини ATACMS, яка є у Вашингтона, не несе ризику для власного бойового потенціалу їхньої країни.

Українські чиновники вже давно заявляють про потребу ЗСУ в цих ракетних системах. У листі ж республіканців наголошується, що сенатський комітет зі збройних сил одноголосно схвалив відправлення Україні ракет великої дальності.

Сенатори згадали нещодавній удар по військово-морському порту Севастополя з використанням британської далекобійної зброї Storm Shadow. За їхніми словами, він продемонстрував ефективність такої зброї на полі бою.

Тому, наголосили республіканці, надання ATACMS Україні максимально збільшить ймовірність успіху в її нинішньому контрнаступі та наступних операціях. Крім цього, ракети також можуть розширити можливості ЗСУ щодо знищення російських оборонних формувань.

"Українські військові досягли деяких проривів на окупованій Росією українській території. Однак, як повідомляється, до закінчення звичайного бойового сезону залишилося лише 30 днів. Вкрай важливо, щоб Штати негайно надали ATACMS, аби Україна могла досягти життєво важливих цілей до настання зими та позбавити Росію можливості зміцнити свої позиції", – йдеться у зверненні.

Сенатори висловили переконання, що США цілком здатні передати таку зброю без будь-якого помітного ризику для власної боєздатності. Адже Україна вже значно послабила бойову міць Росії, і їй потрібна лише невелика частина американських запасів ATACMS. Крім того, США мають можливість "виробляти сотні ATACMS та високоточних ударних ракет на рік", поповнюючи свої запаси у найближчому майбутньому.

Додаткова ж затримка в наданні Україні такої зброї, вважають республіканці, ще більше розширить і затягне війну.

"Комітет Сенату збройних сил одноголосно схвалив поправку до Закону про повноваження національної оборони 2024 року, яка закликає Міністерство оборони розглянути можливість відправлення ракет великої дальності в Україну. Зволікання лише коштуватиме більшої кількості життів і продовжить конфлікт. Ми переконливо просимо вас дозволити негайне відправлення ATACMS до України", – підсумували сенатори.

За даними ЗМІ, візит президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів наступного тижня не стане запорукою отримання далекобійних ракет ATACMS, необхідних під час контрнаступу. У Білому домі тривають дебати на тему надання військової допомоги українській армії саме в цьому виді снарядів, але поки результат, найімовірніше, негативний.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен допустив використання ЗСУ ракет ATACMS за межами України, хоча Вашингтон це й не схвалює. Водночас він зазначив, що українці повинні вміти ефективно застосовувати таку зброю.

Американські республіканці ще з минулого року вимагають від президента Байдена більше допомагати Україні, а не фінансувати свої витрати

Наші інтереси: 

Важливо розуміти, що республіканці зовсім не проти надання нам зброї, як нас лякають підконтрольні ліберальні ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Республіканці дуже зацікавлені в тому, щоб Україна перемогла вже в цьому році, проте демократам і Білому дому необхідно, щоб перемога відбулася незадовго до американських виборів 5 листопада 2024 року. Про це у статті Підготовка до СКК «Вибори-2024»: у Демпартії США знайшли причину затримок зі зброєю для України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Республіканці дуже зацікавлені в тому, щоб Україна перемогла вже в цьому році, проте демократам і Білому дому необхідно, щоб перемога відбулася незадовго до американських виборів 5 листопада 2024 року. Про це у статті Підготовка до СКК «Вибори-2024»: у Демпартії США знайшли причину затримок зі зброєю для України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!