Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сенат США підтримав вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Категорія:

Вчора, 3 серпня, Сенат Сполучених Штатів переважною більшістю голосів проголосував за ратифікацію вступу Швеції та Фінляндії до НАТО. Трохи раніше ці протоколи про вступ Фінляндії та Швеції ратифікувала Палата Представників Конгресу Сполучених Штатів.

США стала двадцятою із тридцяти країн членів НАТО – хто ратифікував протокол про вступ, підписаний союзниками 5 липня.

Єдиний сенатор, що проголосував проти, аргументував це тим, що зараз основне протистояння пролягає по лінії США-Китай, і саме туди треба спрямувати основні зусилля, а не витрачати додаткові гроші на збільшення НАТО. Проте інші сенатори навпаки наполягали на тому, що вступ нових країн до НАТО дасть потужний сигнал Пекіну, що Захід сьогодні єдиний, як ніколи, і готовий єдиним фронтом дати відсіч будь-якому агресорові.

Ну що ж, улюблена страшилка Владіміра Путіна, що НАТО наближається до кордонів Росії, стала таки дійсністю. До НАТО вступають дві країни, котрі протягом багатьох років були переконаними нейтралами та пацифістами. Але агресія Росії проти України переконала їх, що треба вступати.

Тут хочу згадати Олександра Вельтмана – російського письменника шведського походження, який був популярним у XIX ст. В одній з книг він виклав власну версію легенди про Кощія. За Вельтманом Кощій був за обман проклятий побратимом. Прокляття звучало приблизно так: Кожен раз, коли ти намагатимешся робити добро – буде виходити зло. Кожного разу, коли ти намагатимешся робити зло – буде виходити добро. Ти будеш жити вічно і вічно мучитись…

То що ми бачимо. Путін хотів зробити Росію великою – зробив її ізгоєм. Хотів розширити території – отримав нестабільність у власній країні, яка загрожує розпадом. Намагався не допустити НАТО до кордонів Росії – отримав вступ у НАТО двох найближчих сусідів. Намагався розколоти Захід – отримав небачене єднання Заходу в його бажанні допомогти Україні. Намагався захопити й принизити Україну – отримав пробудження українського козацького духу.

Що ще він збирається утнути та отримати прямо протилежний результат?

 

Наші інтереси: 

Агресія Росії проти України переконала навіть давніх нейтралів та пацифістів, що необхідно вступати у військові союзи, щоб разом захищатися від неадекватного сусіда.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи