Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СБУ оголосила підозру пропагандистам "русского міра" – більшість з них народилися чи працювали в РФ

Світ:

Упродовж тижня Служба безпеки України викрила ще сімох жителів Житомирщини, які були прибічниками «спецоперації РФ» та «руZZкого міра». Вони закликали до капітуляції України та виправдовували так звану «дефашизацію» України.

Путінізми серед односельців пропагувала мешканка села контрольовано прикордонного району на Коростенщині. Вона працювала начфіном однієї з військових частин у РФ, проте після виходу на пенсію повернулася в Україну, повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

Місцевій громадськості жінка заявляла, що населення нашої держави є сепаратистами та, відтак, підлягає знищенню.

Також вона стверджувала, що жодної збройної агресії (тим паче – вбивств дітей) з боку окупантів в Україні немає, та звинувачувала в обстрілах мирного населення українські війська.

Ще один фігурант народився у РФ, проте має українське громадянство та декілька десятиліть проживає у Бердичеві. Це не завадило йому бути відкритим шанувальником російської армії, а також стати одним зі співзасновників обласної громадської організації проросійського спрямування.

У розмовах із містянами він вихваляв нібито героїчні дії непереможних збройних сил РФ, закликав не чинити їм опору та пророкував неминучу поразку українських Сил опору.

Переконувала скласти зброю перед окупантом і місцева продавчиня. Паралельно з основною роботою вона встигала й нав’язувати проросійські наративи своїм покупцям. Серед іншого, вона виправдовувала рішення Путіна та його режиму про необхідність широкомасштабного збройного вторгнення в Україну, називаючи його «спецоперацією», спричиненою діями НАТО.

Двоє мешканців Новограда-Волинського (один – уродженець Алтайського краю, інший – досі лишається громадянином РФ) упродовж десятків років життя в Україні не виказували жодних ознак нетерпимості до оточуючих та не вбачали в них «нацистів» чи «неофашистів». Однак після повномасштабного військового вторгнення загарбників у нашу державу Інтернет-агітатори почали систематично поширювати матеріали російської пропаганди, які звеличували воєнні злочини армії агресора.

Покладав відповідальність за масові руйнування міст та об’єктів інфраструктури України на військових ЗСУ і житель села Житомирського району. У адміністративному приміщенні місцевої територіальної громади він на загал прославляв та дякував ворожим окупантам, які нібито принесли «порядок» у Мелітополь, допомагають містянам і захищають їхнє майно від мародерів.

Житомирянка займалася аналогічною «просвітницькою» роботою серед своїх сусідів – переконувала їх, що упродовж восьми років на сході України триває звичайний «внутрішній громадянський конфлікт», до якого РФ не має жодного стосунку. Тому з початку цієї "громадянської війни" у 2014 році й дотепер українці вбивають українців.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що таких кадрів багато і вони є повсюди. Скільки їх в Херсоні, Геніческу та інших містах Херсонської області, куди за роки СРСР завозили етнічних росіян, можна тільки припустити. Скільки населення на контрольовані території Донецької області попри війну досі чекають на Росію? Етнічний фактор багато значить. Ось тільки займатись потенційними зрадниками та колаборантами СБУ мала б раніше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи