Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 70
  • Переглядів: 73

СБУ атакувала військовий аеродром і два нафтопереробних заводи у Краснодарському краї РФ

Категорія:

Ударні дрони Служби безпеки України (СБУ) атакували російські військовий аеродром "Кущевська" та Ільський і Слов'янський нафтопереробні заводи (НПЗ) на Кубані в ніч на суботу, 27 квітня.

24042701.jpg

Український багатоцільовий дрон UJ-22 Airborne, що застосовується в тому числі й в ударах по об'єктах на території РФ Фото: Efrem Lukatsky/AP Photo/picture alliance

Про це повідомила низка українських ЗМІ, зокрема, й УНІАН, посилаючись на свої джерела.

"Ніч на суботу стала в прямому сенсі вибуховою для військового аеродрому "Кущевска", а також для Ільського та Слов'янського НПЗ у Краснодарському краї Росії. "Бавовна" на ці об'єкти завітала завдяки дронам СБУ. СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об'єктах в тилу ворога, знижуючи потенціал Росії для ведення війни. В країні-терористці "палає і буде палати", – зазначило джерело.

Під час атаки на військовий аеродром СБУ працювало спільно з Силами оборони України. Там розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ.

Стосовно НПЗ, джерело зазначило, що безпілотники СБУ ударили по ректифікаційних та атмосферних колонах Ільського та Слов’янського НПЗ. Це – ключові технологічні об‘єкти заводів.

У Росії визнали цю атаку на НПЗ

Влада Краснодарського краю РФ повідомляла про "придушення" понад 10 безпілотників (БпЛА) в Слов'янському, Сіверському та Кущевському районах, ціллю яких були НПЗ і об'єкти інфраструктури. Місцевий губернатор Веніамін Кондратьєв запевнив, що жертв і серйозних руйнувань немає, а екстрені служби продовжують гасити пожежі, що виникли "внаслідок падіння БпЛА". Назв конкретних НПЗ, які стали об'єктами атаки, він не навів.

Своєю чергою голова Слов'янського району Роман Синяговський розповів, що під удар потрапив завод у Слов'янську-на-Кубані. За його словами, постраждалих немає, але пошкоджена ректифікаційна колона.

Тим часом директор з комплексної безпеки групи компаній "Слов'янськ ЕКО" Едуард Труднєв повідомив, що НПЗ у Слов'янську-на-Кубані частково призупинив роботу. За його словами, в завод влучили 10 дронів.

Атаку на Ільський НПЗ підтвердили російські регіональні видання з посиланням на відео місцевих жителів.

За даними російських ЗМІ, на військовому аеродромі "Кущевська" дрони уразили склад модулів планерування та корекції для авіабомб.

Видання Astra з посиланням на джерело в місцевих службах також повідомило, що внаслідок атаки були пошкоджені літаки. Їхня кількість та ступніть пошкодження поки що невідомі.

Наші інтереси: 

Б'ємо ворога, переносимо війну на їхню територію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи