Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Румунія допомагатиме Україні зброєю та лікуватиме поранених

Категорія:

Румуни передадуть українцям боєприпаси та військову техніку, бронежилети, каски, паливо, медичне обладнання, медикаменти. Також Румунія готова лікувати у своїх військових госпіталях поранених українців.

Про це повідомило Radio România Internaţional.

Речник уряду Дан Кербунару повідомив, що окрім цього всього буде ще другий транш медичного обладнання та медикаментів на понад 3 млн євро.

27 лютого, о 12.00 відкрився Центр переливання крові, що діє у Бухаресті, у дворі Центрального військового госпіталю швидкої допомоги для здачі крові для поранених українських бійців. Центр працюватиме щодня з 8.00 до 14.00 для всіх бажаючих здати кров для українських захисників.

Станом на ранок неділі, 27 лютого, на території Румунії прихистилися 25 тисяч громадян України. 102 з них подали заяву про надання притулок. Заповнюваність центру для розміщення біженців становить 57%.

Особливу допомогу українцям, які прибули до Румунії, надають Союз українців Румунії, якій розміщує біженців у власних осередках та в населених пунктах, де проживають етнічні українці, численні неурядові організації, власники пансіонатів, готелів, церкви, а також пересічні румуни зі всіх куточків країни.  

Наші інтереси: 

Дивимося, хто є хто. Сусідні країни, які допомагають Україні (Румунія, Чехія, Польща, країни Балтії) після війни можуть створити новий геополітичний союз.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи