Зображення користувача Василь Тодоров.
Василь Тодоров
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розвиток громад та локальні ініціативи

Друзі, надаю інформацію про Форум “UkraineLab: Розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах”. Нашому стартапу потрібна участь у подібних заходах для пошуку однодумців і просуванні ідеї структурування громад, отримання практичного досвіду та залучення фінансування наших проектів. Хто бажає долучитися сам чи запросить друзів треба зареєструватись до 24 лютого 2016 року.

Сьогодні бракує відкритого майданчика для якісної комунікації та діалогу представників різних сфер громадянського суспільства і культури. Мережа UkraineLab зі своїми форумами та програмою мобільності покликана створювати саме такі майданчики. Як фізичні – на кілька днів форуму, так і віртуальні – завдяки самоорганізації мережі учасників та мобільності між ними.

Відкрито прийом заявок на участь у форумі “UkraineLab: Розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах” (19-22 квітня, міста Краматорськ та Слов’янськ). 
Організатори покривають транспортні витрати, проживання та харчування учасників упродовж усіх днів заходу.

Ціле краще за його окремі елементи – ці слова Арістотеля має на меті випробувати програма UkraineLab. Запрошуємо до спільної роботи агентів змін, які готові працювати над питаннями розвитку громад та місцевим розвитком.

Протягом роботи програми в минулому році ми зрозуміли, що потрібно лишати більший практичний вплив як у локальних громадах, де проходять форуми, так і в інших містах, містечках, селах, які не дуже популярні, але мають великий потенціал для розвитку. Ми вирішили зосередитись на темі “Розвиток громад та локальні ініціативи”, щоб разом інтенсивно попрацювати над ефективними інструментами розвитку громад, дізнатися про досвід одні одних та побачити, як саме треба діяти, аби зустріти актуальні виклики. Ми впевнені, що Краматорськ і Слов’янськ – міста, де відбудеться форум – пропонують добрий ґрунт для актуальних ідей та тривалих ініціатив.

В рамках квітневого форуму ми запрошуємо теоретично та практично пропрацювати наступні тематичні блоки:

  1. Розвиток громад через освіту: Альтернативні види освіти. Синергії між формальною та неформальною освітою
  2. Розвиток громад через діалог та інтеграцію: Медіація та інтеграція внутрішніх переселенців
  3. Розвиток громад через культуру: Культурні практики для (пост)конфліктних регіонів
  4. Розвиток громад через урбаністичні практики, екологічний розвиток та розвиток (моно)індустріальних міст
  5. Розвиток громад через соціальне підприємництво та сприяння самозайнятості
  6. Розвиток громад через громадянські медіа: учасницька журналістика.

Для участі в UkraineLab немає вікових обмежень, як і немає обмежень сфер діяльності аплікантів. Ми шукаємо тих,  хто діє та розуміє цінність співпраці, знає свої потреби і можливості, відкритий до нових ідей та інструментів, має бачення майбутнього розвитку та готовий ділитися ним з іншими задля пошуку точок перетину.

Форум “UkraineLab: Розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах” відбудеться 19-22 квітня 2016 року (початок о 10:00 19-го квітня, закінчення о 15:00 22-го квітня. Для спокійного початку роботи на форумі та “підготовки голови” можливий заїзд та поселення з 14:00 18 квітня). 

Форум поєднуватиме в собі різні формати: ярмарок організацій, робочі групи, практичні майстер-класи, індивідуальне спілкування та ін. Логістично форум буде розосереджено на два міста: Краматорськ та Слов’янськ, де в різних локаціях проходитимуть окремі частини програми. Тому варто одразу налаштуватися на активність, рух, відкритість до дослідження місцевого контексту.

Щоб взяти участь у форумі, до 24 лютого 2016 року (включно) заповніть зголошення https://docs.google.com/forms/d/13mylPw4RoSFqWnP1amEIEYPh5DczH4o6XsPfQTyHlf4/viewform

За додатковими питаннями можна звертатися за мейлом [email protected].

Програма UkraineLab з українського боку реалізується громадською організацією «Інша Освіта» http://insha-osvita.org/project/ukraine-lab, яка працює по всій території Україні з 2010 року та займається питаннями менеджменту якості неформальної освіти та освіти дорослих. Партнером форуму з німецького боку є спілка МіtОst, яка вже 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. MitOst реалізує проекти, які сприяють розвитку культурного обміну та громадянської активності, та є наразі дахом для багатьох міжнародних довготермінових програм за цими напрямками.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Якщо буде можливість прийняти участь у форумі, то яку громаду (на Ваш погляд) бажано презентувати? Та на якій темі найкраще зосередитись?

Коментарі

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Якщо буде можливість прийняти участь у форумі, то яку громаду (на Ваш погляд) бажано презентувати? Та на якій темі найкраще зосередитись?