Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російський шпигун вивозив ціле портфоліо про Луцький військовий аеродром

Світ:

Росіяни атакують провокаційними фейками. Ворог не полишає спроб знайти слабкі місця українців. Від контррозвідки СБУ отримали підтвердження того, що ворог намагається скористатися панікою під час карантину і збирає інформацію про те, де можна завдати удару по Україні. Але не на Донбасі, а в спокійному західноукраїнському місті Луцьк. Повторення Балаклії чи Калинівки.

 

 

Перед закриттям державного кордону з України намагався втекти із секретними документами лучанин Віталій Синельников, колишній льотчик, який служив на авіабазі в Луцьку до 2004 року, йдеться в сюжеті каналу 1+1.  Він був одним з найкращих штурманів-бомбардувальників. Проте, як виявилося, ненавидів Україну, якій давав присягу.
На замовлення російської розвідки він вивозив світлини ключового оборонного об'єкта на Заході України – Луцького військового аеродрому.
«Сукупність даних, які збирав наш фігурант, могла бути використана іноземною стороною для проведення терористичного акту», – каже помічниця керівника УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук.
Агент склав детальний маршрут для диверсійної групи, яка атакуватиме склади з боєприпасами, вказав координати цілей – українських військових літаків – для бомбардувальників противника.
В поле зору контррозвідки Синельников потрапив від початку війни. Колишній штурман створив цілу мережу інформаторів, вербував собі агентів серед авіаторів.
Декого з лучан використовував, як вони кажуть, «втемну», як-от луцького любителя авіації Іллю Сметаніна, голову організації «Авіалюбителів», який 25 квітня 2018 року разом з кількома іншими лучанами їздив на так званий «Форум Переможців» у російський Брянськ.
Синельников сподівається, що російські куратори витягнуть його з буцегарні – наприклад, обміняють на українських військовополонених. Він каже, що в Росію б не виїхав, а от у «ЛНР» залюбки, бо в нього там батьки.

 

 


 

 

Наші інтереси: 

Бути пильними, не забувати, що наш ворог не зупиняє свої зусилля у гібридній війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Це що, вони показують фотки секретного плану ?

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Це що, вони показують фотки секретного плану ?

Я не меч, я тримаю меч.