Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 23
  • Переглядів: 23

Російський опозиціонер звинувачує Захід, каже, що Україна – на межі катастрофи

Гаррі Каспаров критикує Захід за нездатність допомогти Україні. Він стверджує, що в разі перемоги Владіміра Путіна НАТО доведеться заплатити ще більше. Країни НАТО могли б озброїти Україну вже сьогодні зі своїх наявних запасів, якби захотіли.

231219kasparov.jpg

Гаррі Каспаров
Гаррі Каспаров

"Україна – на межі катастрофи. Заходу на це начхати, – б'є на сполох Гаррі Каспаров на сторінках Die Welt. – Країни НАТО могли б озброїти Україну вже сьогодні зі своїх наявних запасів, якби захотіли. Той, хто вважає, що це занадто дорого, повинен уявити собі витрати в разі перемоги Владіміра Путіна".

„Wprost” коментує це у своїй статті й пише, що Каспаров виклав свої думки у 19 пунктах.

Він вказує на те, що Україна знаходиться в одному кроці від програшу у війні – в цьому він звинувачує Захід. Він додає, що Україна може перемогти Росію і Путіна, але не може зробити це самотужки. Колишній чемпіон світу з шахів продовжує, що ракети, створені для запобігання російському вторгненню, припадають пилом на складах НАТО.

На думку Каспарова, Європа не хоче прийняти реальність, що війна вже тут, а адміністрація Джо Байдена більше боїться поразки Путіна, ніж знищення України.

Серед іншого російський опозиціонер атакує Німеччину за її пасивність. Наприклад, дісталося й Борису Пісторіусу, який згадав про підготовку до війни в Європі у 2025 році. "Він що, думає, що Україна знаходиться в Південній Америці?" – питає Каспаров.

"Схаменіться. Виборці ЄС повинні повстати проти своїх некомпетентних політиків за зраду України. Якщо вони хочуть, щоб війна залишалася такою, якою вона є, Україна повинна озброїтися зараз, щоб перемогти". – пише Каспаров. 

Він стверджує, що Путін хоче знищити Україну, і його не зупинить капітуляція Києва. "Його не можна ігнорувати. Він повинен бути переможений", – пише Каспаров.

За словами Каспарова, вільний світ домінує над Росією економічно, військово, культурно і технологічно, йому просто не вистачає волі. Каспаров пояснює: якщо Україна впаде, НАТО доведеться витрачати мільярди та мобілізувати війська, щоб захистити новий кордон конфлікту.

Каспаров нарікає на те, що санкції протікають, і підкреслює, що перемога Путіна стане сигналом для інших авторитарних лідерів, що за захоплення територій і геноцид не існує покарання.

На думку Каспарова, Путін може не зупинитися на Україні. Так само Сі Цзіньпін отримає зелене світло для вторгнення на Тайвань. Те ж саме може статися з Венесуелою та Гайаною.

Російський опозиціонер також закликав покарати Віктора Орбана і згадав Дональда Туска, який закликав світ до повної мобілізації. "Польща показала Європі, як можна протистояти Путіну словом і ділом", – підсумував він.

Наші інтереси: 

Активізується мобілізація Європи на підтримку України. Добре, що деякі росіяни продовжують підтримувати Україну й прагнуть поразки Путіна. Але маємо усвідомлювати, що понад 80% росіян все ще підтримують Путіна, війну проти України та геноцид українців. Якщо Путін здохне або його ліквідують, чи росіяни одразу ж припинять війну? Росіяни одразу ж припинять ненавидіти українців, стануть поважати незалежність України та відмовляться від своїх імперських марень?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи