Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росіяни готувалися підірвати дамбу Каховської ГЕС – недостатньо просто прийти і поставити кілька мін

Категорія:

Росія спостерігала за реакцією Заходу і не побачила жодних превентивних дій з боку НАТО і США, тому дозволяла собі все більше і більше. Держава-агресор не відчуває жорстких дій (з боку Заходу), санкційний режим Євросоюзу вичерпав свій потенціал. США якось мляво відреагували на інцидент з безпілотником у Чорному морі, а російська ракета, як зʼясувалося, долетіла до західного кордону Польщі, країни-члена НАТО.

20021703.jpg

Михайло Гончар, аналітик, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ"

Про це у своєму дописі на Главред написав Михайло Гончар, експерт з міжнародних енергетичних та безпекових питань. Він вважає, що усе це Кремль вважає проявом слабкості з боку Заходу.

А в ситуації, коли за пʼятнадцять місяців швидкоплинної "СВО" Росія зазнає військової поразки, вони вирішили діяти за алгоритмом, який не придумували на ходу.

Росіяни готувалися до цього, бо для того, щоб підірвати дамбу Каховської ГЕС, недостатньо прийти й поставити кілька мін. Туди завезли як мінімум десятки тонн вибухівки, які треба було розмістити. І не просто взяти десь і покласти, бо тоді б зірвало тільки верхню частину. Ми бачимо глибокі ушкодження.

До того ж ще на початку квітня була інформація про мінування колектора подачі води до системи охолодження ЗАЕС. Тому мова йде про те, що цей сценарій був підготовленим заздалегідь.

Зараз ворог звинувачує Україну і наповнює інформаційний простір абсурдом, що  відмашку на застосування удару проти Каховської ГЕС нібито дав міністр закордонних справ Великої Британії Клеверлі. Гончар вважає, що оскільки ворог наповнює ефір цією дезінформацією, це лише підтверджує факт того, що вони готувалися до цього.

Коментар: автор мав на увазі американський безпілотник MQ-9 Reaper, який російський літак-винищувач 14 березня 2023 року збив у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Сполучені Штати Америки звинуватили Росію в "небезпечному і непрофесійному" перехопленні її винищувачами американського безпілотника-розвідника, що призвело до його падіння в Чорне море. Послу Росії у США висловили протест проти "нерозважливої" поведінки російських пілотів двох винищувачів Су-27.

Наші інтереси: 

Аналізуємо підрив Каховської ГЕС і дивимося, які наслідки можуть бути у подальшій війні з РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи