Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росіянам та білорусам в Естонії заборонять володіти зброєю – гарний приклад для всіх інших

Категорія:

Світ:

В Естонії громадянам країни-окупанта Росії та її союзниці Білорусі заборонять мати зброю, а тим, хто вже має таку ліцензію, її анулюють.

Про це йдеться в частині нової коаліційної угоди щодо національної оборони, повідомило естонське видання ERR, пише Українська асоціація власників зброї.

15 липня в Естонії було сформовано нову коаліцію, в якій Кая Каллас залишиться прем'єркою.

"Дозволи на зброю для громадян РФ і Білорусі будуть визнані недійсними і їхня подальша видача буде припинена", – йдеться в коаліційній угоді.

Майбутній міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс заявив, що дозволи мають бути відкликані не лише у громадян РФ і РБ, але також можуть бути переглянуті у всіх, хто висловив ворожість до Естонії чи України.

"Поліція має перевіряти й всіх інших. Тому, що обов'язково є люди з естонським громадянством, які можуть бути неестонцями, недружніми щодо України й, можливо, мати думки, які несумісні із сьогоднішньою ситуацією з безпекою. Це означає, що з ними також треба боротися", – вважає він.

Оскільки анулювання ліцензій потребує змін до законів, на реалізацію піде кілька місяців, прогнозує майбутній глава МВС країни.

На третій тиждень повномасштабного вторгнення РФ за допомогою Білорусі в Україну Союз власників зброї Естонії запропонував змінити закон, щоб лише громадяни Естонії, країн-членів ЄС та НАТО могли володіти вогнепальною зброєю та боєприпасами в Естонії.

За відкритими даними за 2020 рік, в Естонії проживало 1300 громадян РФ з місцевим дозволом на носіння зброї та тих, хто володіє вогнепальною зброєю.

Наші інтереси: 

Правильне рішення. Естонія розуміє сутність росіян, які, як правило, залишаються росіянами з усією їхньою прихованою або неприхованою російською агресією, пихатістю та зверхністю щодо інших народів, які, живучі по 20-30 років в інших країнах, навіть не вчать мови цих країн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи