Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

«Росія рухається до повної поразки» – американський політолог Френсіс Фукуяма про події в Україні

Російське керівництво некомпетентно спланувало свої дії на території України, опираючись на помилкові припущення щодо прихильності українців до росіян та недооцінювання ЗСУ.  Американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма (Francis Fukuyama) назвав низку причин, чому Путін йде до поразки в Україні.

220319francisfukuyama.jpg

Американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма (Francis Fukuyama)
Американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма (Francis Fukuyama)

Росія рухається до повної поразки в Україні. Російські солдати, очевидно, несли парадну форму для параду перемоги, а не додаткові боєприпаси. Про це Френсіс Фукуяма, американський філософ, політичний економіст та автор книги «Кінець історії та остання людина» написав у колонці «Підготовка до поразки», повідомляє НВ.

Наразі Путін спрямував на війну левову частину всіх своїх збройних сил – він не має величезних резервів. Російські війська застрягли за межами українських міст, де вони стикаються з величезними проблемами із постачанням та постійними нападами українців.

Крах становища російських військ може бути раптовим і катастрофічним, а не відбуватись повільно внаслідок війни на виснаження. Армія в польових умовах досягне точки, коли її не можна буде ані забезпечити, ані вивести, а бойовий дух випарується. Принаймні, це має рацію для північних бойових зіткнень; росіяни почуваються краще на півдні, але ці позиції буде важко утримати, якщо північні сили рф остаточно втратять боєздатність.

До того, як це станеться, дипломатичне рішення війни неможливе. Не існує компромісу, прийнятного як для росії, так і для України з огляду на понесені вже втрати.

Рада Безпеки ООН вкотре довела свою неповносправність. Єдиною корисною річчю було голосування на Генеральній асамблеї, яке допомагає виявити поганих чи уникливих гравців у світі.

Набагато краще, щоб українці перемогли росіян наодинці, позбавивши москву приводу, що на них напало НАТО. Набагато важливіше є постійне постачання Джавелінів, Стінгерів, TB2, медикаментів, обладнання зв’язку та обміну розвідданими. Я припускаю, що українські сили скеровуються розвідкою НАТО, яка діє за межами України.

Ціна, яку платить Україна, – величезна. Але найбільшої шкоди завдають ракети та артилерія, з якими ані МіГи, ані безпольотна зона нічого не можуть вдіяти. Єдине, що зупинить війну – це поразка російської армії на землі.

Путін не переживе поразки своєї армії. Він має підтримку [всередині росії], оскільки його вважають сильною людиною. Але що він може запропонувати, коли продемонструє некомпетентність та втратить свою силу примусу?

Сподіватимемося, що Тайвань сам усвідомлює необхідність готуватися до війни, як це зробили українці, і відновити призов на військову службу.

Фото: Мілітарний

Турецькі дрони стануть бестселерами.

Поразка росії уможливить «нове народження свободи» і позбавить нас занепокоєння з приводу занепаду глобальної демократії. Дух 1989 року [падіння Берлінського муру як символ встановлення демократії, свободи та прав людини] житиме завдяки відважним українцям.

Джерело

Наші інтереси: 

Починаємо аналізувати та прогнозувати наслідки війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи