Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 183
  • Переглядів: 200

«Шпигуни сьогодні керують нашою країною» – Роман Червінський про Канатове, Вагнергейт, Зеленського та Єрмака (відео)

Категорія:

Ім'я Романа Червінського – контррозвідника, полковника, колишнього начальника 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ – стало відоме широкому загалу у грудні 2021 року, коли він вирішив розказати про зрив Єрмаком масштабної операції з затримання групи бойовиків ПВК "Вагнер".

24073101.jpg

Роман Червінський. Фото: "Українська правда"

Ризиків у операції з російським літаком, який українські спецслужби хотіли викрасти у 2022 році та за зрив якої судять полковника Червінського, не існувало ніяких, каже він.

Нагадаємо, тоді українські військові та спецслужбовці кілька місяців виманювали з Росії військовий літак. Російський пілот, який погодився на співпрацю, зрештою не прилетів. Кремль паралельно вів власну гру, намагаючись вивідати секретні дані для себе.

За словами Червінського, до розвідки звернулася Служба безпеки, яка на той час вже зібрала інформацію про готовність одного з російських пілотів перегнати в Україну літак.

“СБУ не могли самі оцінити літак, створити коридор у повітряному просторі, забезпечити йому безпеку перельоту та супровід, його посадку. Тому вони звернулися до нас із метою контактування з Військово-повітряними силами. Я доповів своєму керівництву. Керівництво доповіло Залужному. Залужний дав санкцію”, – заявив Червінський.

“Коли Залужний підписував цю санкцію, то паралельно написав лист до СБУ, в якому просив із метою проведення спільних заходів відрядити їхнього співробітника, щоб він зайшов у групу і виконував свою частину роботи. Цей документ залишився, він у справі є. СБУ довго його не показувала, казала, що його не існує, що співробітник не був відряджений і так далі. Але цей лист все-таки знайшовся”, – каже Червінський.

Лист Залужного “сховали”, а Червінського звинуватили в тому, що він самовільно вирішив відправити людей на аеродром “Канатове” під виглядом навчань.

На питання, чому відбувся ракетний обстріл по аеродрому "Канатове", Червінський відповів: "Це – війна, і обстріли відбуваються постійно. Ніяким чином ніхто не створив умови для цього обстрілу. Якби це було, я б вже відбував покарання. Тому обстріл закидають шляхом фальсифікації. По-перше, вони приховали, що співробітник СБУ брав у цьому участь. Взагалі про нього не згадується. Це – фальсифікація. По-друге, сховали цей лист Залужного і сказали, що я нікому зі своїх командирів нічого не казав, що сам вирішив відправити людей під виглядом навчань. Хоча був план і всі знали про це".

Коли зрадили операцію з вагнерівцями, Червінський вирішив про це говорити.

"Наше політичне керівництво, яке ухвалювало рішення зробити дзвінок і припинити цю операцію – Руслан Демченко (у липні 2019-го – радник Володимира Зеленського, з червня 2020-го по липень 2022-го – перший заступник секретаря РНБО – прим. УП), Андрій Єрмак і Володимир Зеленський, – заперечувало взагалі існування такої операції. Єрмак давав вказівки керівнику ГУРа знищити всі матеріали по операції, приховати. Якщо хлопці відмовлялися, він казав: "Добре, якщо ви не хочете знищувати, бо це порушення інструкції, тоді візьміть і напишіть інші документи іншого змісту під цими самими номерами й покладіть у справу".

Пізніше Зеленський і Єрмак визнали, що ця операція була. Операцію з вагнерівцями Червінський вважає успішною. "Єрмак і Зеленський усвідомили, що так робити не можна, що в країні, яка воює, треба бути разом зі своїми спецслужбами, а не зі спецслужбами Росії. І, я вважаю, що далі ця операція, можливо, буде початковою точкою відліку оцінки дій цих політиків", – сказав він.

Нагадаємо, 16 липня Червінського випустили з СІЗО, де він пробув півтора року у справі про обстріл “Канатового”. За нього внесли заставу в розмірі понад 9 мільйонів гривень з благодійного фонду Петра Порошенка.

06:38 обстріл «Канатового»: де був і що робив Червінський?
15:24 викрадення літака: як обирали російського пілота?
19:04 роль Червінського у спецоперації на «Канатовому»  
30:34 «Залужний дав санкцію, що згоден з проведенням операції»
36:57 як обирали аеродром для посадки російського літака?
38:55 які висновки зробив Червінський про спецоперацію на «Канатовому»
43:53 «Слідчі не надали моїм адвокатам дозволу у доступі до державної таємниці»
46:36 оцінка операції ГУР «Синиця»   
48:00 підриви газопроводів «Північних потоків»: чому з цим пов’язують Червінського?       
53:25 «Гіві», «Моторола», Цемах: чим займалось 5-те управління Департаменту контррозвідки СБУ при Червінському?     
59:35 «Вагнергейт»: «Єрмак давав вказівки керівнику ГУР знищити всі матеріали по операції»    
01:06:07 «Вагнерівці» і «Канатове» – успішні операції»
01:08:08 «Війна змушує думати всіх. Спершу змусила думати Порошенка, потім Зеленського»
01:13:11 справа про можливий хабар: «Вони це відео порізали й сфальшували»           
01:19:21 про підтримку Порошенка і можливий похід у політику

 

Наші інтереси: 

Розбір польотів. Підготовка України до великого наступу та зміни суспільно-політичного устрою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Червінського раптово звільнили з СІЗО за вказівкою Єрмака, на якого серйозно наїхали американці. Триває чергова фаза СКК "Байден-24", хоча її вже можна назвати "Камала-24". Стежимо і вчимося мистецтва стратегічних комунікаційних кампаній. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Червінського раптово звільнили з СІЗО за вказівкою Єрмака, на якого серйозно наїхали американці. Триває чергова фаза СКК "Байден-24", хоча її вже можна назвати "Камала-24". Стежимо і вчимося мистецтва стратегічних комунікаційних кампаній. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Не дуже й раптово, адже Порошенко вніс заставу?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!