Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Родичі українців, які перебувають у полоні в ОРДЛО, провели акцію під стінами Офісу Президента

Світ:

Вони заявили, що з ними не підтримують зв'язок та не інформують щодо обмінів. Згодом вони провели зустріч з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком.
 

Приблизно два десятки учасників заходу принесли портрети своїх рідних, які перебувають у полоні окупантів, повідомляє "Укрінформ".

Учасники заходу наголосили, що з ними не підтримують зв'язок та не інформують щодо обмінів. Тому вони вирішили особисто прийти на зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Згодом усі родичі полонених зайшли на зустріч до Офісу Президента.

Про результати зустрічі повідомила у телеграмі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

На зустрічі говорили про створення при Офісі Президента робочої групи, до складу якої ввійдуть рідні полонених українців, про початок роботи комісії з пошуку безвісти зниклих людей за невстановлених обставин, про якнайшвидше прийняття законопроєкту "Про статус полонених" та фінансову допомогу родинам українців, які незаконно утримуються в ОРДЛО.

Нагадаємо, що 16 квітня в Україну по обміну повернулись 20 громадян України.

Проте відбувся, в цей обмін потрапили люди, про яких майже нічого не відомо. Серед обміняних не було людей, про яких два рази говорив Зеленському звільнений 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв. По-друге, в останньому обміні з 20 чоловік тільки двоє були українськими військовослужбовцями

Серед 20 обміняних тільки кілька прізвищ були на слуху, зокрема, 23-річний студент коледжу культури і мистецтв Сергій Русинов, якого ув'язнили за те, що він написав: «Люблю маму, хардкор і Україну». 

Про більшість в’язнів «ДНР» і «ЛНР» зі списку останнього обміну майже нічого не відомо. Хто ці люди й за якими критеріями їх включили на обмін ані в Службі безпеки України, ані у президента України не поспішають пояснювати.

Питання ціни та прозорості обміну, яке виникло після звільнення ув’язнених 29 грудня 2019 року, стало ще актуальнішим.

Наші інтереси: 

Стежити за обміном полонених і знати кожного, кого повернули Україні, щоб не допустити проникнення в Україну завербованих ФСБшних агентів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи