Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Річниця повномасштабної війни Росії в Україні: Генасамблея ООН схвалила "мирну резолюцію"

Категорія:

23 лютого Генеральна асамблея ООН за підтримки 141 країни ухвалила резолюцію з вимогою до РФ негайно вивести війська з України. Також вона закликала припинити напади на інфраструктуру та притягнути до відповідальності винних у злочинах.

На підтримку документа, що закликає до "всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні" висловилася 141 країна зі 193. Представники семи країн - Білорусі, Малі, Нікарагуа, Росії, Сирії, Північної Кореї та Еритреї - проголосували проти, 32 держави, включаючи Казахстан, Вірменію, Індію та Китай, утрималися, повідомляє DW.

В ООН вимагають негайного припинення нападів на критично важливу інфраструктуру України, включаючи житлові будинки, школи та лікарні, забезпечення захисту цивільного населення та об'єктів, дотримання Женевських конвенцій про поводження з полоненими.

Обмін полоненими та притягнення до відповідальності

Також Генасамблея закликала до "повного обміну військовополоненими та звільнення всіх незаконно затриманих осіб і повернення всіх інтернованих та насильно переміщених й депортованих цивільних осіб, включаючи дітей".

У резолюції особливо наголошується на "необхідності забезпечити притягнення до відповідальності за скоєні на території України найбільш серйозні злочини з міжнародного права шляхом проведення належного, справедливого та незалежного розслідування та здійснення судового переслідування на національному або міжнародному рівні".

Сигнал неослабності світової підтримки України

Президент України Володимир Зеленський подякував всім країнам, що підтримали документ.

"Ця резолюція - потужний сигнал неослабності світової підтримки України. Потужне свідчення солідарності світової спільноти з українським народом у контексті роковин повномасштабної агресії РФ. Потужний вияв глобальної підтримки української "формули миру"!" - написав він у Twitter.

Нагадаємо 14 листопада 2022 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про виплату Російською Федерацією репарацій Україні.

 

Наші інтереси: 

Сподіваємося, що ці резолюції ООН матимуть якийсь вплив, окрім символічного.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи