Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Революція цифрового відео і політичні кампанії

Категорія:

Цього року пересічний американець почав переглядати цифрове відео більше, ніж телебачення. А це має змінити підхід до реклами, зокрема політичної.

 

За даними сайту Insider Intelligence з початком цього року цифрове відео обігнало традиційні телеканали. Під телеканалами автори дослідження розуміють традиційне ефірне та кабельне телебачення. А під цифровим відео – різні відео платформи, типу Youtube, Rumbler, TikTok та ті відео, що публікуються у соціальних мережах Facebook, Twitter тощо.

Якщо минулого року пересічний американець в день проглядав телеканали 3 години 7 хвилин, а цифрове відео – 3 години 2 хвилини, то з початком цього року ситуація змінилася. Тепер пересічний американець витрачає на телебачення 2 години 55 хвилин за день, а на цифрове відео – 3 години 11 хвилин.

А це змінює підхід до реклами, зокрема політичної. Раніше левова частка бюджету передвиборчої кампанії витрачалася на телевізійні відеоролики. Вони були розраховані на велику аудиторію, тому в них порушувалися тільки самі загальні питання, щоб на них відреагувало якнайбільше людей.

А тепер в інтернеті є можливість поширювати відеоролики, розраховані на будь-яку аудиторію, тому відео має бути багато, кожне відео буде зачіпати не загальні, а вузькі питання, цікаві різним цільовим групам. Таким чином, набагато більше людей буде реагувати на політичні процеси, будуть цікавитися політикою (хоч тільки в окремих питаннях). Скоріш за все, більше людей піде на вибори, зреагувавши на відеоролики, розраховані саме на них.

Таким чином, ті політичні сили, які раніше це усвідомлять, отримають перевагу у рекламно-політичній діяльності. Наступного року в США вибори Президента, тому очікується, що структура політичного піару більше піде в цифрове відео.

У нас в Україні теж наступного року вибори. У мене нема даних про український розподіл між телебаченням і цифровим відео, але я впевнений, що тенденція така сама. Тому зараз треба приділяти більше уваги саме цифровому відео, розрахованому на різні (зокрема й дуже вузькі) аудиторії.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за сучасними тенденціями

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи