Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Репортаж про битву

Дещо несподіваний репортаж військової тематики.

Воїни світла розпочали наступ на світанку. Загін піхотинців, сповнений сил після тривалого відпочинку, рушив уперед і просунувся на два переходи. На зайнятій позиції одразу спорудили спостережний пункт і блок-пост. Зелені чоловічки відповіли тим же. Висунули свій загін впритул до позицій світлих і таким чином заблокували їх подальше просування.

Натомість світлі відправили уперед розвідувально-диверсійну команду для удару по блок-постові болотно-зелених. Останні у відповідь підтягнули ще один загін піхоти для прикриття свого блок-поста. Тепер, якщо б диверсійна команда атакувала би блок-пост, то сама наражалася на вогонь з фланга.

Тоді світлі вивели на ударну позицію механізований загін. Звідси можна буде нанести удар в безпосередню близькість до штаба ворога. Але темні в зеленій формі розгадали цей простий задум і висунули уперед один із флангових підрозділів піхоти для перешкоджання диверсійній команді світлих, щоб вона не могла асистувати механізованому загону у випадку атаки на штаб.

Для нагнітання абстановки і захоплення ключових позицій в епіцентрі подій світлі погнали вперед ще одну розвідувально-диверсійну команду. Натомість темні обрежно просунули вперед ще один загін піхоти для перешкоджання можливим діям диверсійного загону світлих.

Прийшла черга флангової атаки на блок пост, який стояв в самому епіценрті і перешкоджав руху воїнів світла. Але, помітивши обхід з фланга, ворожі піхотинці з блок-поста продовжували стояти на свої позиціях. Натомість кинули вперед механізований загін, щоб атакувати диверсійну команду світлих на іншому фланзі. Насправді такий хід мало загрожував свілим уцілому. Тому блок-пост зелених чоловічків у центрі був знищений. Але загін піхоти світлих, який це зробив, опинився на прицілі у загону, що прикривав блок-пост. Та цей болотний загін не міг в’язуватись у бій, бо такими діями ставив під удар важкий танк, який ще не готовий був виїхати з ангара. Це погло порушити також стрій у захисних позиціях болотних. Тоді першим чином воїни гнилі вивели з під удару танк, розмістивши його одразу за загоном піхоти. За цей час піхотинцям, що захопили ворожий блок пост надійшла допомога у вигляді ще одного механізованого підрозділа.

Замість того, щоб захищати простір поблизу танка і штаба, темні вдались до флангової атаки на свіжу механізовану роту. Але марно, бо загін піхоти світлих прорвав оборону поблизу танка і знищив загін, що його охороняв, таким чином поставивши під удар важку зброю ворога, поки він ще не встиг вивести її на ударну позицію.

Довелось болотним проти піхоти кидати в бій механізований загін, який до цього квартирувався в казармах. Таким чином світлі зазанали перших втрат, але натомість зелено-болотні втратили свою механізовану роту під ударом такого ж загону світлих. І танк знову опинився на вістрі атаки. Воїни бруду, зодягнені в зелене, знову перемістили його трохи в бік. Скориставшись ініціативою, світлі націлили свою механізовану роту, яка отримала вже бойове хрещення, на артилерійську батарею, що перебувала ще в резерві.

Зелені чоловічки знову вдалися до захисту з допомогою піхоти. Натомість механізований підрозділ наніс удар по казармі, де перебував диверсійний загін болотних, знищивши його повністю. При цьому механізований загін теж був розгромлений артилерійським підрозділом ворога, що перебував поруч. Але це унеможливило евакуювати штаб темних у зеленому на відповідний фланг у разі потреби. А ініціатива і досі лишалась у світлих.

Настав час танкового зіткнення, де броньовані машини світлих і темних були втрачені, але при цьому темні відкликали свій механізований загін для ліквідації наслідків. Після цього світлі упевнено перемістили штаб на правий фланг, захистиши його артилерійським підрозділом і додатковими укріпленнями. Натомість темні спромоглися тільки вивести з казарми свій єдиний тепер диверсійний загін.

Піхотинці, що стояли на блок-пості вже довгий час, рушили вперед, провокуючи тим самим ближній загін піхоти зелено-брудних. Але темні, уникаючи сутички, теж рушили уперед. Тоді світлі рушили ще далі, напавши на механізований загін.

Зелені чоловічки на зелених транспортних засобах відступили. На допомогу піхоті прийшов на допомогу диверсійний загін світлих, який давно чекав у засідці.

Воїни болота вдались до пішої атаки з іншого фланга, загрожуючи таким чином механізованому загону світлих. Світлі відступили на заздалегідь приготовану позицію, прикриваючи все ще загін піхоти, який заглибився в лави ворога. Болотні посилили тиск на фланг. І світлі ризикували потрапити в незручне становище у найближчий час. Тому для блокування дій супротивника рішуче уперед був спрямований загін піхоти на відповідному фланзі, провокучи сутичку з піхотою ворога. Натомість ворог посунув уперед, спричиняючи тиск на диверсійний загін світлих, що давно перебував без діла.

Загін відвели на безпечнішу позицію. Це дало болотним можливість вирівняти стрій своєї піхоти. Диверсійний загін з епіцентру подій напав на артилерійський підрозділ болотних, який все ще перебував у резерві. При цьому диверсанти вдало користувались підтримкою піхоти, яка заглибилась в позиції ворога.

Ворожим артилеристам довелось передислокуватись. Світлі при цьому вирішили другий диверсійний загін перемістити поближче до першого, щоб надати йому допомогу при потребі. Зелені перевели на фланг свою механізовану роту. Світлі, помітивши вільний оперативний простір, вивели на нього свою артилерійську батарею, яка раніше оберігала штаб. Скориставшись цим болотні напали на світлу механізовану роту, перешкоджючи тим самим допомозі загону піхоти в епіцентрі подій. А це справді було слабке місце в конструкції, яка мала атакувати штаб ворога.

Світлі змушені були відступити механізованим підрозділом на єдину прийнятну позицію. Але болотні піхотинці посунули далі, нав’язуючи сутичку. Стався бій, внаслідок нього і світлі, і болотні втратили по одному піхотному загону. А механізований підрозділ світлих знову опинився під загрозою піхоти супротивника.

Але замість того, щоб продовжувати відступати, воїни цього підрозділа рішуче кинулися на супротивника, який тривалий час їх переслідував! В результі піхотний загін зелено-болотних було знищено у повному складі. Але механізована чота світлих зазнала поразки у нерівному бою під артилерійським ударом ворога…

Та відплата прийшла одразу. Скориставшись відсутністю ворожого артилерійського підрозділу на лінії штабу, артилерійський загін світлих, який заздалегідь перебував на вільному оперативному просторі, здійнив сміливий рейд аж до самісінькоого штабу ворога. Командування болотних було взято у полон.

Весь особовий склад артилерійського підрозділа, що здійснив вирішальний марш-кидок, а також воїни диверсійної команди і піхотного загону, який прикривав їх, нагороджені нагрудним знаком “Слава і честь”. А воїни механізованого підрозділу, що викликали на себе перед цим вогонь ворога, виманивши його тим самим із зайнятої позиції, нагороджені медаллю “За відвагу” (посмертно). На звороті цієї медалі написано гасло: “Хто сміливо загинув, той хоробрим народиться знову”.

Наші інтереси: 

Вчимося писати репортажі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
шахи
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Креативно! Чудова шахова комбінація!

Хочу також відзначити і оригінальний прийом для заробляння галів! :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Креативно! Чудова шахова комбінація!

Хочу також відзначити і оригінальний прийом для заробляння галів! :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Загалом у мене тисячі галів. Нині шукаю оригінальний прийом для їх використання. Але логічно, якщо коментарі оцінюють за шкалою від 1 до 10 галів, то статтю оцінювати більшою кількістю.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Я над цим теж думаю. Можливо варто публікувати списки речей, які хотів би придбати за гали.

Цитата:
Нині шукаю оригінальний прийом для їх використання.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Згодилась би флешка, на якій могла би швидко працювати операційна система.
А так повний список є тут: https://www.ar25.org/node/32941

https://t.me/ETEPHET