Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада Європи схвалила подальше фінансування тренувань Збройних Сил України в рамках Місії EUMAM в Україні

Категорія:

Спецтема:

Рада ЄС погодила виділення додаткових 194 млн євро на підтримку Збройних сил України. 28 листопада Рада ЄС вирішила надати додаткове фінансування для підготовки Збройних Сил України в рамках Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine).

Така підтримка буде надана через Європейський фонд миру (ЄФМ) і матиме форму необхідного летального та нелетального обладнання та матеріалів, а також послуг для підтримки тренувальних заходів. Фінансова сума збільшена на 194 млн. євро і становить 255 млн. євро, йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

"Метою сьогоднішнього рішення є продовження підтримки розбудови потенціалу Збройних Сил України з боку EUMAM, виходячи з потреб України та беручи до уваги зростаючий обсяг та складність навчальної програми.

Ця підтримка продовжить сприяти широкомасштабній підготовці особового складу Збройних Сил України та дозволить країнам-членам ЄС надавати необхідне навчальне обладнання та матеріали.

На сьогодні, з моменту запуску місії в Україні, понад 34 тисячі солдатів пройшли підготовку в Місії", йдеться у повідомленні.

Європейський фонд миру – це позабюджетний інструмент, спрямований на посилення здатності ЄС запобігати конфліктам, розбудовувати мир і зміцнювати міжнародну безпеку. Він дозволяє фінансувати оперативні дії з військовими або оборонними наслідками в рамках Спільної зовнішньої та безпекової політики.

17 жовтня 2022 року Рада ЄС ухвалила рішення про заснування Місії EUMAM в Україні з початковим терміном дії два роки. Місія є прямою відповіддю на запит України про підтримку, адресований Високому представнику, і забезпечує індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку Збройних сил України, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, які проводять навчання.

У листі від 23 серпня 2023 року українська влада визнала важливий внесок EUMAM в Україні та звернулася з проханням розширити тренінги EUMAM в Україні на Національну гвардію, Державну прикордонну службу, Національну поліцію та Службу безпеки України, тобто на ті підрозділи, які перебувають під оперативним контролем Збройних Сил України.

Наші інтереси: 

Європа активно долучається до підтримки України. Тепер усе зрозуміліше, що Україна буде в ЄС. Гроші від різних європейських структур тепер будуть усе більше виділятися Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи