Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада направила в КСУ зміни до Конституції щодо курсу в ЄС і НАТО

Нардепи відправили на розгляд у Конституційний суд Україги президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

poroshenko11.jpg

Автор закону Петро Порошенко

Так, 321 парламентар проголосував за проект постанови №9037-П про включення до порядку денного та направлення в КСУ даного проекту закону.

Зокрема, законопроектом передбачається абзац п'ятий преамбули після слів "громадянської злагоди на землі України" доповнити словами "та підтверджуючи європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України".

Проектом планується віднести до повноважень парламенту визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і в Організації Північноатлантичного договору.

Також передбачається визначити, що президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Крім того, передбачається, що Кабінет міністрів забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі і НАТО.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, заступник генсекретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес, відповідаючи на питання журналістів щодо впливу змін у Конституцію за курсом у ЄС і НАТО, заявив, що це є внутрішньою справою України. "Що стосується Конституції, то це є внутрішнім питанням. Це суто ваше рішення. Я б не хотів втручатися у ваші внутрішні справи", - сказав Альваргонсалес.

При цьому в Кабміні наголосили, що після голосування парламенту за законопроект №9037 будь-які дії, які будуть суперечити стратегічним цілям країни, будуть визнаватися антиконституційними.

 

Наші інтереси: 

Вірний курс України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Логічно і правильно!

Цитата:
після голосування парламенту за законопроект №9037 будь-які дії, які будуть суперечити стратегічним цілям країни, будуть визнаватися антиконституційними.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Логічно і правильно!

Цитата:
після голосування парламенту за законопроект №9037 будь-які дії, які будуть суперечити стратегічним цілям країни, будуть визнаватися антиконституційними.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!