Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ПриватБанк вирішив завдати нового удару по Коломойському: що зробили

ПриватБанк ініціював новий судовий розгляд проти його колишніх акціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Справу розглядатиме Окружний суд Тель-Авіва в Ізраїлі. Сума позову становить $600 млн.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна": 

"Також, за підсумками подальшого аналізу, ПриватБанк збільшив суму позовних вимог у Канцлерському суді штату Делавер у США, подавши до суду доповнену позовну заяву", – йдеться у заяві банку без уточнення нової суми претензій.

Фінустанова також продовжує підготовку до слухання по суті своєї позовної заяви проти колишніх власників та інших осіб на суму понад $3 млрд (включно з відсотками) у Високому суді Англії та Вельсу.

"Незалежна наглядова рада і правління банку, відповідно до закону, зобов'язані докласти всіх можливих зусиль, щоб забезпечити відшкодування збитків банку тими, хто ці збитки заподіяв. Ми продовжимо діяти в найкращих інтересах наших клієнтів та інших стейкхолдерів", – наголошується в заяві ПриватБанку за підписом голови наглядової ради Шерон Іскі та глави правління Петра Крумханзла.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і скасував націоналізацію ПриватБанку. Так він задовольнив позов ексвласника фінустанови Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів.

В травні 2019 року НБУ і ПриватБанк виграли у пов’язаних з Коломойським компаній суди, через які вони хотіли зняти з себе зобов’язання по кредитах рефінансування.

А в жовтні 2019 року Апеляційний суд Лондона зобов'язав бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (колишніх власників ПриватБанку) заплатити нині державному банку "ПриватБанк" 10,9 млн. фунтів стерлінгів.

Наші інтереси: 

Коломойський має відповідати за свої витівки і виплатити Україні всі визначені судами гроші.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи