Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ПриватБанк готують до продажу. Міжнародні банківські групи отримають частку в українських державних банках

Світ:

Про це повідомив голова Національного банку України  Кирило Шевченко. Він вважає, що приватизація ПриватБанку, який утримує 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, в тому числі з США та ЄС. 

Націоналізований наприкінці 2016 року ПриватБанк готується до продажу, заявив голова НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю Global Capital, повідомляє FinClub.

«Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Найближчим часом, ми сподіваємося, міжнародні банківські групи отримають частку в українських державних банках. За нашими планами, ПриватБанк, найбільший банківський актив України, незабаром буде виставлений на продаж», – заявив він.

ПриватБанк можуть купити іноземні гравці. «Ми віримо, що приватизація ПриватБанку, який утримує 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, в тому числі з США та ЄС», – зазначив Кирило Шевченко.

В грудні 2016-го держава націоналізувала ПриватБанк – найбільший приватний банк України. Для його підтримки держава витратила сумарно 155,3 млрд гривень у формі капіталізаційних процентних ОВДП. Судове протистояння держави з його колишніми власниками Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим триває донині.

В лютому 2018 року уряд оновив стратегію розвитку державних банків. В ній зазначалося, що в середині 2022-го Україна мала б продати 100% акцій ПриватБанку міжнародному інвестору. Але у вересні 2020 року уряд знову змінив стратегію. До кінця 2025 року «держава має на меті вийти з капіталу ПриватБанку», який «докладає зусиль та робить особливий акцент на важливості повернення коштів ексвласників».

Тоді ж уряд доручив банкам переглянути поточні стратегії.

«Попередня версія стратегії має бути уточнена і деталізована із врахуванням змін, які відбулися на ринку за останні два роки. Крім того, у міру наближення цільової дати приватизації постають питання, пов’язані із тим, що саме треба зробити, щоб банк став більш привабливим для потенційного покупця», – розповідали у ПриватБанку.

Наші інтереси: 

Банк повинен бути надійним.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після переходу в державну власність, Приватбанк перетворився на засіб контролю над громадянами. Таке враження, що тепер для нього головне – влада, банківські операції – це вже щось вторинне.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після переходу в державну власність, Приватбанк перетворився на засіб контролю над громадянами. Таке враження, що тепер для нього головне – влада, банківські операції – це вже щось вторинне.

Все, що робиться з власної волі, – добро!