Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прихильники Порошенка мають заснувати політичну партію зі зрозумілою ідеологією і чіткими інтересами

Судячи з гасел, які Порошенко акцентував на виборах: «мова, армія, віра», йдеться про противагу лівацьким гаслам і посилів, а тому, напевно, партію треба назвати якось на зразок: «Українська партія консерваторів». Зараз важливо розуміння суті боротьби, в яку ми включаємось, систему цінностей і порядок пріоритетів в ній.

Стало відомо про те, що Порошенко почав підготовку до виборів в Верховну Раду, які відбудуться восени цього року. Вже оголошено про проведення праймеріз - відбору кандидатів, які будуть в списку БПП - пише ANTI-COLORADOS на defence-line.org.

Це все добре і демократично, але в Україні, як показав досвід президентських виборів, треба робити поправки на досвід старих демократій, оскільки пряме копіювання цього досвіду не просто сумнівно, але навіть небезпечно.

На наш погляд, потрібно міняти фундамент, формат політичного об'єднання. І ось чому. Якщо мова йде про формації демократичного плану, то воно не повинно мати навіть натяків на авторитарні складові або незрозумілі принципи формування, а нинішня назва політичного об'єднання має негативні ознаки і одного, і іншого.

Адже що таке «блок»? За визначенням, цей формат вказує на те, що його учасники зібрані не з ідеологічних чи концептуальних принципів, а з якихось інтересів, незрозумілих виборцям. Все, що містить в собі слово «блок» або «об'єднання», вказує на те, що хлопці влаштували якийсь міжсобойчик і переслідують якісь свої інтереси, що збігаються або не збігаються з інтересами України або навіть виборців.

Так що замість блоку повинна бути партія із зрозумілою ідеологією і передбачуваними інтересами.

Назви на зразок «Блок Петра Порошенка» або «Блок Юлії Тимошенко» вже вказують на авторитарний фундамент об'єднання, а якщо до імені додано слово «блок», то назва стає просто токсичним за своїм визначенням.

Просто уявімо, що в Україні, за роки її незалежності, так і не було створено жодної класичної партії. Навіть комуністи і соціалісти не беруться до уваги, оскільки вони самі відкинули догми власної ідеології і з радістю загрузли в корисливості й розпусті. Вони просто використовували старі назви, а насправді стали масовками, які навіть партіями не можна було назвати. Їх метою було - пройти в Раду і там стати політичними повіями, щоб продавати свої голоси.

А більше партій і не було. Уся різниця політичних об'єднань зводилося тільки до інтересів кінцевих бенефіціарів і не більше. Простіше кажучи, одну групу тримав Ахметов, іншу - Пінчук, третю - Фірташ і так далі. Власне кажучи, ці групи і діяли так, щоб максимально обслужити інтереси свого патрона. По суті, це були не політичні, а олігархічні структури, які з партіями нічого не мали спільного.

Тож не дивно, що вставали з нічого і руйнувалися вщент «партії влади», а їх вміст мігрував і мімікрував під нових господарів. Таким чином, створився професійний прошарок політичних повій, які ведуть саме такий спосіб життя.

Крім того, якщо допустити, що Порошенку вдасться створити саме партію, яка буде жити досить довго, як в Американському або Британському парламенті, то було б дивно бачити «Блок Петра Порошенка» через 50 або 100 років.

У зв'язку з цим вважаємо вкрай важливим або начисто відформатувати те, що ми знаємо як БПП, включаючи й зміну назви, або створювати партію з нуля з огляду на отриманий досвід політичної боротьби.

Фундаментом партії повинна стати зрозуміла ідеологія і, Боже упаси, в ідеології або назві згадувати слово «європейський». Ми будемо частиною Європи, але це не повинно бути метою, входження в ЄС має бути засобом, а мета повинна бути на більш фундаментальному рівні.

Судячи з гасел, які Порошенко акцентував на виборах: «мова, армія, віра», йдеться про противагу лівацьким гаслам і посилів, а тому, напевно, партію треба назвати якось на зразок: «Українська партія консерваторів». Консервативна партія України - не краща назву, оскільки дає абревіатуру КПУ - заляпану червоно-коричневою субстанцією.

Це - фундамент, а далі - наповнення. Не знаю, наскільки праймеріз актуальні у нинішній ситуації, але зараз важливо розуміння суті боротьби, в яку ми включаємось, систему цінностей і порядок пріоритетів в ній. Таке розуміння конкретної кандидатури не дасть механічний відбір.

Загалом, ми дуже позитивно оцінюємо факт початку партійного будівництва, але застерігаємо від помилок, які вже не можна повторювати.

Наші інтереси: 

Йдемо до створення справжньої консервативної партії правого толку. Прийшов час називати речі своїми іменами!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наявність ідеології, на основі якої діє партія.

Арсен Дубовик каже:
Які ознаки ідеологічної партії?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

козаки-праворуч, колонізатори-ліворуч

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

"Ми будемо частиною Європи, але це не повинно бути метою, входження в ЄС має бути засобом, а мета повинна бути на більш фундаментальному рівні".

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Добре, що люди почали ставити питання про створення повноцінної ідеологічної партії. Ми цим питанням займаємося багато років, тому в царині світогляду та ідеології можемо стати впливовим гравцем.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Для мене, людини, яка виросла на Заході, партії - явище звичне, навіть, якщо вони ідеологічно переважно ліві.

Але маєш рацію, Ігоре, коли нагадуєш про важливість такого створення, і шанси вплинути ПРАВедним світоглядом!

Ігор Каганець каже:
Добре, що люди почали ставити питання про створення повноцінної ідеологічної партії. Ми цим питанням займаємося багато років, тому в царині світогляду та ідеології можемо стати впливовим гравцем.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Фактично 28 років політичні повії-"політологи" нахабно брехали нам про розвиток багатопартійності в Україні. Фактично ці "політологи" обслуговували олігархію, яка творила не партії, а "клуби по власним інтересам олігархів".

"Партія Регіонів" була організованим злочинним угрупуванням, яке для захоплення влади в країні прикрилося поняттям "політична партія".

Проблема в тому, що виборча система, яка склалася в Україні, дозволяє проходити у Верховну Раду політичним авантюристам!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Які ознаки ідеологічної партії?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наявність ідеології, на основі якої діє партія.

Арсен Дубовик каже:
Які ознаки ідеологічної партії?

Все, що робиться з власної волі, – добро!